Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Březen na vlně farmářských produktů: Vajíčková pomazánka

Březen na vlně farmářských produktů: Vajíčková pomazánka

18. 03. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - Za dokonale nažloutlou barvu vajíčkové pomazánky stojí kvalitní žloutky. Ty z farmářských vajíček mají většinou krásně zlatavou, občas až oranžovou barvu, zvlášť pokud mají slepice volný výběh, a tudíž i dostatek zelené píce.

V takovém případě jsou jejich vejce skvělým zdrojem vitamínů, jako jsou karoteny, které slepice získávají z přirozené stravy.

Žloutky rozmačkejte a smíchejte nejdřív s plnotučnou hořčicí, poté přidejte nakrájené bílky a žervé s jogurtem. Pak už stačí jen trocha soli a pepře a až tuhle lehkou dobrotu namažete na čerstvě upečený chléb s křupavou kůrčičkou, miska od pomazánky bude prázdná dřív, než řeknete Rohlík. Celý recept najdete zde.

Víte, že?

Pokud sáhnete po vejcích ať už v BIO kvalitě nebo z volného výběhu (s označením 0 nebo 1), vedle většího množství tělu prospěšných látek vám odměnou může být také dobrý pocit. Takto totiž nepodporujete život slepic na prostoru o zhruba jednom listu papíru A4. A protože můžou slepice od farmářů volně hnízdit, hřadovat, zobat a popelit se, nejsou traumatizované, a jejich vejce tak neobsahují zbytečné stresové hormony.

Zdroj: Rohlik.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz