Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Gastro podniky v omezeném režimu - jídlo s sebou a rozvoz

Gastro podniky v omezeném režimu - jídlo s sebou a rozvoz

14. 03. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - V nejbližších minimálně 10 dnech nás čekají přísná bezpečnostní a hygienická opatření, která se dotknou provozu restaurací a bister.

Jedním z řešení, jak zmírnit ekonomické dopady stavu na gastrobyznys je využití služeb pro doručení jídla, nebo možnost vzít si jídlo s sebou z restaurace domů.

"Vzhledem k dnešnímu vyhlášení vlády intenzivně pracujeme na opatření, aby restaurace zůstaly otevřené alespoň v omezeném režimu a současná situace měla co nejmenší dopad na zdraví a zaměstnání lidí. 

Co nejdříve bude k dispozici rozšíření pokladního systému pro objednávky jídla s sebou, aby tuto možnost mohli využívat i restaurace, které ji zatím nenabízely. Pracujeme také na zrychlené integraci s Wolt a Uber Eats, aby si lidé mohli v co nejvyšší míře objednávat z restaurací online, zaplatit kartou z domova a jídlo si v restauraci jenom vyzvednout, nebo nechat dovézt kurýrem. 

Většina číšníků a personálu restaurace bude moct zůstat v nejbližších dnech doma. Opatření maximálně omezí mezilidský kontakt, a tak i možnost přenosu nákazy, přičemž věříme, že restauracím pomůžeme zachovat si alespoň částečné tržby. Už teď evidujeme velký zájem o systém objednání jídla s sebou ze strany restaurací a celý náš tým pracuje bez přestávky, aby všechny nové služby byly přístupné co nejdříve," říká Igor Třeslín, CEO společnosti Storyous, která restauracím dodává pokladní systémy.

Zdroj: ShrtCut Studio s.r.o.
Ilustrační foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz