Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

U JOHANA NEJEN VYHLÁŠENÁ RESTAURACE, NOVĚ I ÚTULNÝ PENZION

U JOHANA NEJEN VYHLÁŠENÁ RESTAURACE, NOVĚ I ÚTULNÝ PENZION

Restaurace U Johana ve Zlíně - Příluku má dlouhodobě dobrou pověst a nemůže si stěžovat na nedostatek strávníků. Umí nakrmit milovníky klasiky i moderního kulinářství. Nově také nabízí i možnost příjemného ubytování ve stylových pokojích přímo nad restaurací. Právě začíná letní sezóna a U Johana umí se sezónními ingrediencemi dobře pracovat. Kromě stálého jídelníčku tu hosté najdou na tabuli i pravidelnou denní nabídku ze surovin, které mají zrovna „svůj čas“.

A tak tu na strávníky čeká překvapení v podobě králíka na houbách nebo těstovin s chřestem. „Také připravujeme vlastní domácí těstoviny tagliatelle z kvalitní italské mouky. Když nabízíme ryby, tak zásadně čerstvé, vyfiletované. Při vaření se snažíme o co nejšetrnější úpravu, aby si jídlo zachovalo svou nutriční hodnotu i přitažlivý vzhled. Oblibě se u nás těší jehněčí maso, ale připravujeme i kachní nebo křepelčí. Důraz klademe na kvalitní suroviny – máme například paní, která nám dodává hřiby z beskydských lesů, čerstvý tvaroh bereme z místních farem a používáme ho na dezerty i předkrmy,“ prozradil majitel restaurace Jan Balloš. Podle něj tak polovina příchozích U Johana vyhledává právě pokrmy inspirované současnou světovou gastronomií, u kterých je patrná inspirace francouzskou kuchyní.

Na obrázku k článku je Mořský vlk na tagliatelle verdi a zeleninová ratatouile.

„Ne, že bychom ji kopírovali, spíše podobným způsobem využíváme to dobré z našeho regionu.“ Evergreeny jako je grilované koleno nebo krkovice, či „Kolca plné hnoja“ nebo „Kača na tragaču“ a Hrbatý řízek však v jídelním lístku stále zůstávají. „A důvod? Druhá půlka hostů je konzervativní a dává přednost jídlům, která důvěrně zná a která vychází z české kuchařské tradice – třeba kyselici, halušky, kachnu se zelím a knedlíkem nebo náchodské chlupačky. Regionální kuchyně nabízí spoustu dobrých receptů, na které můžeme být pyšní, takže proč ne? I tato jídla patří do jídelníčku,“ dodal Jan Balloš. Novinkou ve službách Restaurace U Johana je nekuřácký penzion nově otevřený v patře nad restaurací. „Je to ideální místo pro ubytování obchodních partnerů nebo třeba návštěv ze zahraničí.

Pokoje jsou stylové, je v nich poctivý dřevěný nábytek a plno detailů zpříjemňujících interiér – vitráže ve dveřích, starodávné truhly, či příjemné osvětlení. Některé z pokojů jsou i mezonetové. V každém z nich hosté určitě ocení wifi free i kabelové připojení na internet, televizi, minibar, klimatizaci, zdravotní madraci nebo antialergické peřiny,“ vypočetl majitel. Každý z osmi pokojů má vlastní plně vybavenou koupelnu se sprchou nebo vanou, bidetem a umyvadlem. Ubytovaní hosté mohou využít monitorované parkoviště přímo u podniku i možnost stravování přímo v restauraci. Celková kapacita je 16 lůžek. Restaurace U Johana má spoustu fanoušků a pravidelných návštěvníků, ale personál restaurace bude určitě rád, když k nim přibudou další. Řídí se zde totiž heslem: „Co Vás potěšilo, říkejte všem, s čím jste nebyli spokojeni, říkejte nám, my jediní to můžeme zlepšit.“ Takže Štamgast a Gurmán posílá dál do světa, že Restaurace U Johana i tamní penzion rozhodně za nejednu návštěvu opravdu stojí.

Restaurace U Johana

Vizovická 410

Zlín – Příluky, 760 01

Rezervace: + 420 577 018 282

www.ujohana.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz