22. 10. 2012 - Osvěžující drink s chutí lechce nasládlou, spíše kyselejší s oříškovým a rozmarýnovým nádechem, to je Rosemary Rum Sour. Namíchejte si drink tohoto týdne od barmana Petra Slováka.
Suroviny
Rum Havana Club 3 Aňos Infusion Rosemary, Sour Mix, Fresh Lemon, Hazelnut Syrup, Fresh Rosemary, Nut,Lemon Chips, Ice Bowl
Postup
Do vychlazené sklenice typu rock vložíme ledovou tříšť a dávkujeme ingredience. Začneme 2 cl oříškového sirupu Giffard, 3cl čerstvé citronové štávy, 3cl sour mix a 4cl rumu Havana Club 3 Aňos infusovanou rozmarýnem. Vše promícháme barovou lžící. Dosypeme ledovou tříšť a dáme brčka. Zdobíme větvičkou čerstvého rozmarýnu, sušeným citronovým chipsem a vytvoříme si pomocí lisu na ovoce ledový košíček do kterého vkládáme čtyři lískové oříšky.
Drink je osvěžující a chuť lechce nasládlá spíš kyselejší s oříškovým a rozmarýnovým nádechem.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.