Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Setkání s osobnostmi, slovácká zabíjačka i japonské obřady a kuchyně

Setkání s osobnostmi, slovácká zabíjačka i japonské obřady a kuchyně

22. 10. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Vystoupením zpěvačky Ester Kočičkové, herce a vypravěče Miroslava Donutila nebo královny české operety Pavly Břínkové si bude možné zpříjemnit poslední úplný říjnový týden.

Zpěvačka a moderátorka vzbuzující emoce Ester Kočičková se představí v úterý 23. října v Malém sále Kongresového centra ve Zlíně v rámci festivalu Harmonia Moraviae. Koncert začne v 19 hodin, vstupné je za 150 korun.

Kino Nadsklepí v Kroměříži zve od úterý 23. října na Přehlídku japonské kultury. Program odstartuje v 18 hodin přednáškou Japonské obřady a kuchyně, na kterou naváže koncert japonsko – české komorní hudby. Ve středu 24. října přijde v 16 hodin na řadu film Balada o Narajamě a od 18:30 Kaligrafie a origami s ukázkami a workshopem. Ve 20 hodin začnou ukázky z nejvýznamnějších japonských filmů a ve 21:30 speciální multimediální projekt DJ Anime.

Ve čtvrtek 25. října a pátek 26. října 2012 bude kroměřížský zámek otevřen pro veřejnost od 9 do 16 hodin. Návštěvníci budou mít možnost naposledy v letošní sezóně navštívit historické sály zámku. Pak se do nich nastěhují zahraniční filmaři k natáčení filmu Angelika.

Expedice do tajemného Srdce Střední Afriky, hledání posledních Pygmejů, kteří ještě žijí podle tradic předků. Prvosjezd řeky Sanghy na raftu, panenské pralesy, tajemní obyvatelé i oblasti, které jsou dosud bílými místy na mapách. Taková bude přednáška v uherskobrodském kině Máj ve středu 24. října od 18:30. „Navštívíme Kamerun, Středoafrickou republiku i Kongo, tedy země, kam se běžně nejezdí a jen obyčejný přejezd hranice znamená velké dobrodružství,“ prozradil cestovatel Tomáš Kubeš.

Ve stejný den představí uznávaný hudební znalec Jiří Černý v Domě kultury Vsetín osobnost písničkáře Leonarda Cohena, pořad začne v 19 hodin. Cohenova hudba se stala velice inspirující pro ostatní hudebníky a byla nahrána více než stovka coververzí jeho písní. Je také velice populární v jeho rodné zemi Kanadě, v Canadian Music Hall of Fame byl oceněn Řádem Kanady, nejvyšším kanadským čestným vyznamenáním.

Kino Hvězda v Uherském Hradišti zve ve středu na pořad Cestou necestou oblíbeného herce a vypravěče Miroslava Donutila. Začátek je ve 20 hodin.
I další nabídka je z Uherského Hradiště. V pátek 26. října bude v Redutě zahájena v 19 hodin výstava Doteky života, která zachycuje život exilového písničkáře, autora mnoha veršů a textů Karla Kryla v průběhu jeho návratu z exilu zpět do vlasti. Výstava je složena z panelů s fotografiemi, články z novin a časopisů a úryvky z jeho života. Zahájení výstavy je spojeno s koncertem Jana Kryla v prostoru Felixova sálu.

Také zlínské Academia centrum připravila na pátek atraktivní nabídku: Koncert souznění Pavly Břínkové a Jana Ježka, který začne v 19:30. Interpreti uvedou průřez muzikálovou a operetní tvorbou mnoha českých i světových autorů v doprovodu Jiřího Pazoura. „Pavla Břínková působila 20 let jako sólistka v Hudebním divadle Karlín a je nazývána "královnou operety". Dokáže zaujmout posluchače nejen svým hlasem, ale i vyprávěním. Jan Ježek je nositelem ceny Thálie za rok 1999 v oboru opereta - muzikál a během své kariéry prošel našimi prestižními divadelními scénami,“ prozradili organizátoři koncertu. Vstupné je ve výši 180 korun.

Nabitý zajímavými akcemi bude i víkend. V sobotu 27. října se bude v Modré u Uherského Hradiště zamykat archeoskanzen. Loučení se sezonou to bude veselé, protože se chystá pravá slovácká zabíjačka a košt pálenek.

V rekreačním areálu Kamínka na Kroměřížsku se ve stejný den půjde na Troubení s Rudolfem Jelínkem. Jak už název napovídá, hlavním lákadlem budou destiláty stejnojmenného výrobce. Těšit se můžou ale i milovníci vína.

V pátek 26. října 2012 v 15:30 hodin bude v Rotundě Květné zahrady v Kroměříži znovu zprovozněno Foucaltovo kyvadlo. Návštěvníci budou mít možnost na vlastní oči sledovat pokus, který potvrdí, že Země se skutečně otáčí kolem své osy. V Rotundě bude také prezentována „Výstava starých odrůd ovoce“ a její komentovaná prohlídka s ochutnávkou, kterou povede Ing. Martin Posolda. Již druhý ročník této výstavy nabízí veřejnosti možnost nejenom si prohlédnout, ale i ochutnat něco z letošní sklizně zanikajících odrůd jablek a hrušek z Kroměřížska. Jak kyvadlo, tak výstava bude k vidění do neděle 28. října. www.npu.cz

V Bystřici pod Hostýnem pořádají v soboru Dušičkový pochod napoleonských vojsk. Začátek akce je v 9 hodin nástupem jednotek na Masarykově náměstí v Bystřici pod Hostýnem, v 9:30 pochod k památníku zemřelých vojáků na starém hřbitově v Bystřici pod Hostýnem, v 10 hodin pietní akt u památníku, v 10:30 hodin zahájení Dušičkového pochodu směrem do Dřevohostic, ve 12 hodin příchod do obce Křtomil na místní výletiště, kde se uskuteční bitevní ukázka, v 15 hodin pokračování pochodu směrem na Dřevohostice, v 16 hodin příchod do obce Dřevohostice, kde se na zámku uskuteční bitevní ukázka, po bitvě se uskuteční pietní akt u pomníku zemřelých vojáků, v 17 hodin táborový život a ukázky výcviku vojáků.

Zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně bude celý víkend patřit kouzelnému muzikálu Popelka na ledě. Návštěvníci se mohou těšit na překrásné dobové kostýmy, fascinující světelnou show, filmovou projekci, kouzelné efekty, doplněné kouzelnou animací. V muzikálu účinkují například Jiří Korn, Josef Vojtek, Martin Dejdar, Dalibor Gondík, Dana Morávková, Leona Machálková nebo Vlastimil Harapes. V sobotu představení začínají ve 14 a 18 hodin, v neděli 28. října v 15 hodin. Lístky stojí od 390 korun, děti do pěti let mají vstup zdarma bez nároku na sezení. Více informací o muzikálu POPELKA NA LEDĚ naleznete na stránkách www.popelkanalede.cz.

Další nabídky zajímavých akcí jsou umístěné na www.vychodni-morava.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz