Pstruh s vídeňským bramborovým salátem
Autor receptu
Petra Vomelová
Recept pro vás uvařil
no name
(na fotografii vlevo)
Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
45 minut
Suroviny potřebné na přípravu
Ryby jsou velmi zdravé a v případě některých živin jen těžce zastupitelné. VČesku jich však konzumujeme poměrně málo. To možná souvisí sfaktem, že rybu mnohdy nedostaneme upravenou tak, aby nám chutnala. Což takhle dát si pečeného pstruha, jednuze středně tučných ryb, kteráseprohání inašimi vodami?Má velmi jemné, chutné libové maso s jemným lístkováním a svídeňským bramborovým salátem tvoří dvojku, kterou si zamilujete.Vídeňský bramborový salát je navíc velmi lehký a jeho nakyslá chuť krybě skvělepasuje.
Ingredience:
2 celí vykuchaní pstruzi
1 stroužek česneku
2 hrsti hladkolisté petržele
300 g brambor
100 ml zeleninového vývaru
1 červená cibule
1 lžíce vinného octa
1 citron
hrst čerstvé nasekané pažitky
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup
1. Vykuchané pstruhy naplňte posekanou petrželí smíchanou s prolisovaným česnekem a lžící olivového oleje. Zakápněte je citronem a osolte je. Dejte péct na 200 °C na 15 minut.
2. Očištěné brambory uvařte ve slupcea nakrájejte na kolečka.
3. Cibuli nakrájejte na kolečka a smíchejte s vinným octem. Vmíchejte do brambor, přidejte vývar a pažitku.4.Salát podávejte s rybou, kterou si podle chuti pokapete citronem.