Štamgast & Gurmán

Jedinečné dubnové recepty: Špekové knedlíky

Jedinečné dubnové recepty: Špekové knedlíky

23. 04. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - Kdo by neznal „špekáče“! Jídlo milované, nenáviděné, nebo třeba jenom opomíjené. Nabízí skvělé řešení, jak zužitkovat včerejší rohlíky.

Přestože ve vás název pokrmu nejspíše vyvolává pocit, že byste si ho neměli dopřávat během diety, nenechte se zmýlit. Knedlíky se mohou vyrobit z libovější slaniny, a navíc je skvěle doplňuje sladkokyselé zelí plné vlákniny, „céčka“, „káčka“, antioxidantů a také kyseliny listové.

 

Počet porcí: 6

Doba přípravy: 50 minut

Náročnost: **

 

Ingredience:

10 den starých rohlíků

350 g slaniny

3 vejce

350 ml mléka

120 g polohrubé mouky

muškátový oříšek

hrst mladých kopřiv (nebo petrželka)

sůl

čerstvě mletý pepř

slunečnicový olej

 

K podávání:

kysané červené zelí k podávání

osmažená cibulka k podávání

Postup:

1. Pečivo a slaninu nakrájejte na kostičky.

2. Přesypte do mísy, přilijte mléko, rozšlehaná vejce a ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.

3. K směsi přihoďte posekané kopřivy a zasypte moukou.

4. Mokrýma rukama tvarujte knedlíky a ty vařte v osolené vroucí vodě cca 25 minut.

5. Hotové knedlíky propíchněte vidličkou a podávejte se zelím a osmaženou cibulkou.

 

Tip: Čerstvou slaninu poznáte nejen podle vůně, ale také podle barvy. Měla by mít jasně růžovou barvu a bílý, popřípadě nažloutlý tuk.

Zdroj: AKADEMIE KVALITY

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz