20. 04. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - Někteří z nás si nedovedou představit, že by neměli sladkou snídani. Pokud ale toužíte po pokrmu plném živin, potěší vás náš trhaný toast.
Základem je celozrnný toastový chléb, který je díky zrnům bohatý na vlákninu. Aby mělo jídlo dokonalou konzistenci, je třeba skoro půl litru mléka a také pár vajec. A čím se vaše snídaně prosladí? Především marmeládou a ovocem. Suroviny vybírejte pečlivě, jejich kvalita se totiž projeví také na chuti.
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: *
Ingredience:
600 g celozrnného toastového chleba
400 ml mléka
400 g oblíbené marmelády/džemu
150 g mražených jahod
4 vejce
60 g cukru moučka
1 lžička vanilkového extraktu
K podávání:
100 ml bílého jogurtu
Postup:
1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
2. Toastový chléb nakrájejte na kostičky, zalijte ho mlékem a přidejte vejce, cukr a vanilkový extrakt.
3. Směs promíchejte, přidejte k ní marmeládu nebo džem a ozdobte jahodami.
4. Nechte 10 minut uležet a poté dejte do trouby péct na cca 40 minut.
5. Podávejte s bílým jogurtem.
Tip: Nezapomínejte, že i toastový chléb můžete pořídit v celozrnné variantě. Pečivo vyrobené z celozrnné mouky obsahuje rozpustnou vlákninu, která podporuje správnou funkci zažívání.
Zdroj: AKADEMIE KVALITY
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.