Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Májové slavnosti hledají nové termíny

Májové slavnosti hledají nové termíny

16. 04. 2020 - ZNOJMO - Ačkoliv počasí napovídá, že se blíží květen, měsíc tradičních Májových slavností, tak bohužel ani Znojmu se nevyhnou mimořádná opatření a tím i přesunutí dalších kulturních akcí.

Slavnosti, které tradičně zahajuje Přehlídka dechových hudeb, následuje Majáles, Dny partnerských měst, Jarovín rosé a Festival vín VOC Znojmo, jsou produkčně připraveny a už čekaly jen na své zahájení. Bohužel ale pandemická situace, která přinesla mnohá opatření a vládní nařízení zkomplikovala jejich konání. „Mrzí nás, že návštěvníkům nebudeme moci zpříjemnit jarní období a po Velikonocích musíme přistoupit také k přerušení Májových slavností. Rozhodně ale nechceme, aby všechny akce byly pro rok 2020 zrušeny. Proto momentálně pro některé hledáme náhradní termíny, ať už letní, tak podzimní. Věřím, že k podobnému kroku přistoupí i ostatní organizátoři akcí, kteří byli do Májových slavností zapojeni – ať už se jedná o akce jako Muzejní noc, Jarovín rosé a další,“ sdělil František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

Nejen kulturní akce, ale i turistické provozy jsou nyní omezeny. „I přesto, že zatím není jasné, kdy odstartuje turistická sezóna, tak stále pracujeme na různých novinkách a rozšířeních, které by mohli ať už místní, tak ostatní návštěvníci po této náročné situaci ocenit,“ doplňuje Koudela. Informace o všech akcích a provozech stále aktualizujeme na webu znojemskabeseda.cz. Pro obecné informace pak sledujte web opatreniznojmo.cz.

Zdroj: Znojemská Beseda

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz