Štamgast & Gurmán

Maxijedlíkova vytuněná bábovka

Maxijedlíkova vytuněná bábovka

29. 04. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - Receptů na bábovky je spousta, my vám dnes přinášíme recept na bábovku podle Maxijedlíka Jaroslava Němce. Křehká, voňavá a nebezpečně jedlá bábovka vylepšená vaječným koňakem.

 

Bábovka s vaječným koňakem


Ingregience:

200 g povoleného másla
250 g cukru krystal
250 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
3 vejce
3 lžíce mléka
200 g mletých (nebo nasekaných) vlašských ořechů
lžička mletého badyánu
300 ml vaječného koňaku
1 tabulka hořké čokolády
máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Postup:

Povolené máslo utřeme s cukrem do světlé pěny. Poté přidáme celá vejce a znovu utřeme těsto.

Vedle si smícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem, směs přidáme do těsta. Promícháme.

Přidáme najednou 3 lžíce mléka, nasekané oříšky, mletý badyán, vaječný koňak a nastrouháme čokoládu. Vše spojíme do hladkého těsta.

Vymažeme pečlivě bábovkovou formu máslem, aby nezůstalo žádné místo bez tuku, pak vysypeme jemnou strouhankou a nakonec do formy nalijeme těsto.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 1 hodinu. Po vyndání z trouby necháme chvíli bábovku odpočinout ve formě a pak vyklopíme. Pocukrujeme a necháme vychladnout.

 

Zdroj: Jaroslav Němec
Foto: Český rozhlas

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz