Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

KDY, KDE a CO se otevírá v těchto dnech pro turistickou veřejnost na Znojemsku a v Podyjí

KDY, KDE a CO se otevírá v těchto dnech pro turistickou veřejnost na Znojemsku a v Podyjí

13. 05. 2020 - ZNOJMO - Destinační společnost ZnojmoRegion připravila unikátní přehled aktuálních termínů zpřístupnění nejoblíbenějších turistických cílů a služeb v oblasti Znojemsko a Podyjí, včetně oblíbených vinařských cílů.

Už poslední dubnový týden otevřela turistická infocentra ve Znojmě, Miroslavi a Vedrovicích anebo nejmodernější aréna pro Laser Game a virtuální realitu v Evropě – INFINITY Znojmo. Svůj provoz v dubnu zahájila také půjčovna lodí vodáckého centra Stará vodárna ve Znojmě, kde můžete zakotvit i u jejich občerstvení.

Na 1. máje se otevřelo Návštěvnické středisko národního parku Podyjí v Čížově i vyhlídková Vlkova věž a vinařské infocentrum VOC Znojmo na Masarykově náměstí ve Znojmě.

Od pondělí 11. 5. 2020 vítají své první návštěvníky také další oblíbené vinařské cíle – Návštěvnické centrum Znovínu Znojmo v Louckém klášteře anebo moderní Enotéka znojemských vín, ikdyž zatím pouze prostřednictvím výdejního okénka a venkovní zahrádky. Otevírají se také sportoviště, památkové objekty a turistické služby ve správě města Znojma – Radniční věž, Expozice pivovarnictví nebo prohlídky města s průvodcem (zatím jen pro skupiny do 10 osob). Přivítají Vás také v infocentrech Moravského Krumlova a Bohutic nebo ve Vedrovickém archeo-muzeu.

Od úterý 12. 5. 2020, můžete zavítat do 4 objektů Jihomoravského muzea ve Znojmě nebo do Areálu čs. opevnění a železné opony v Šatově či Vodního mlýna ve Slupi, které jsou pobočkou Technického muzea Brno.

V sobotu 16. 5. 2020 bude zpřístupněna zřícenina hradu Cornštejn nad Vranovskou přehradou anebo oba degustační stánky Znovínu Znojmo – na slavné vinici Šobes i ve Staré vinici v Havraníkách.

Největší porce otevřených dveří je ovšem plánována na 25. 5. 2020. To přijdou na řadu hrady a zámky Národního památkového ústavu (hrad Bítov, zámek Vranov nad Dyjí a zámek Uherčice) i TOP výletní cíl Znojemské podzemí a Hradební opevnění města Znojma...

V rozsáhlém přehledu KDY, KDE a CO však najdete i stále fungující turistické služby s informacemi např. o otevřených výdejních okýnkách, e-shopech a rozvážkách regionálních produktů až domů. Nechybí však ani informace o provozu na česko-rakouských hraničních přechodech, aktuálních uvolňovacích opatřeních vlády (týkajících se cestovního ruchu) nebo speciálních provozních opatřeních na památkových objektech.

Díky aktivním prolinkům se z tohoto přehledu také snadno dostanete na atraktivní tipy na výlety „mimo davy“, a to jak pro rodiny s dětmi, tak pro ty, kteří chtějí svůj výlet zkombinovat s dobrým jídlem a pitím. Kdo se naopak nechce nebo nemůže vzdalovat ze svého bydliště, jistě přivítá virtuální prohlídky a 3D modely významných turistických cílů nebo panoramatické kamery. K dispozici on-line jsou zde také populárně-naučné dokumenty, pohádky nebo filmy natáčené na Znojemsku, záludné vědomostní kvízy, legendy a pověsti anebo live stream hudební vysílání. Rodiče s dětmi zase ocení naučné materiály a zábavné pracovní listy (zdarma ke stažení) s přírodovědnou, vlastivědnou nebo historickou tematikou z našeho regionu, které jsou vhodné pro domácí výuku.

Všechny informace jsou průběžně aktualizovány a doplňovány na webových stránkách ZnojmoRegionu www.znojmoregion.cz/clanek/26/kdy-oteviraji-pamatky

Zdroj:ZnojmoRegion, z. s

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz