29. 05. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - V pondělí 25. května se pro 73 dnech znovu otevřely vnitřní prostory restaurací, bister a barů. Čtvrtina podniků ale zůstala uzavřená, jak vyplývá z dat společnosti Storyous, která dodává pokladní systémy do 3 000 podniků v Česku.
“Vnitřní prostory v pondělí 25. května otevřelo prakticky stejné množství restaurací jako v pátek. To znamená, že k provozovnám, které už vydávaly jídlo a pití s sebou, nikdo další nepřibyl. Je tak možné, že čtvrtina restaurací už vůbec neotevře,” upozorňuje Igor Třeslín, ředitel společnosti Storyous, a dodává, že současné průměrné denní tržby se pohybují pouze na úrovni 62 % v porovnání s únorem.
Jeden z důvodů, proč restaurace vykazují nízké zisky, je obava hostů navštěvovat restaurace. “Z našich průzkumů vyplývá, že až třetina lidí má kvůli strachu z nákazy koronavirem obavy chodit do restaurací,” komentuje data z restaurací Igor Třeslín.
Zdroj: ShrtCut Studio s.r.o.
Ilustrační foto: Pixabay
Text: Redakčně kráceno
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.