Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Fairtrade poskytuje přímou finanční podporu pěstitelům z Asie, Afriky a Latinské Ameriky

Fairtrade poskytuje přímou finanční podporu pěstitelům z Asie, Afriky a Latinské Ameriky

01. 06. 2020 - PRAHA - Organizace Fairtrade International v reakci na pandemii onemocnění covid-19 založila dva podpůrné fondy, jejichž cílem je přímá finanční pomoc fairtradovým pěstitelům a družstvům.

Počáteční vklad těchto fondů činí v součtu 3,1 milionu eur (téměř 84 milionů korun). Tyto peníze jsou určeny jednak na pokrytí okamžitých potřeb pěstitelů, dělníků a jejich komunit na globálním Jihu, jednak k podpoře obnovy tamější ekonomiky.

„Na země globálního Jihu dopadá pandemie o to citelněji, že naprostá většina tamějších lidí nemá možnosti srovnatelné s našimi – opatřit si ochranné pomůcky, pracovat z domova, žít nějaký čas z úspor, získat podporu od státu v případě přerušení podnikání nebo ztráty zaměstnání,“ vysvětluje důvody pomoci Hana Malíková, ředitelka Fairtrade Česko a Slovensko. „Narušení globálních dodavatelských řetězců, způsobené poklesem poptávky po surovinách pěstovaných na globálním Jihu, může vést k tomu, že miliony lidí v Africe, Asii a Latinské Americe budou prakticky ze dne na den uvrženi do naprosté chudoby.“

Fairtrade Česko a Slovensko přispěla do podpůrných fondů Fairtrade částkou deset tisíc eur, tedy zhruba 270 tisíc korun. „Jedná se o peníze, které pocházejí z licenčních poplatků za fairtradové zboží prodané v České republice a na Slovensku. Dá se tedy říci, že na tento obnos se složili všichni Češi a Slováci, kteří nakupují fairtradové zboží,“ doplnila Hana Malíková.

 

Zdroj: LITIGO COMMUNICATIONS
Text: Redakčně kráceno

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz