Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

KOUZLO pro gurmány NA KYČERCE

KOUZLO pro gurmány NA KYČERCE

28. 10. 2012 - VELKÉ KARLOVICE - Ve valašské hospodě Kyčerka ve Velkých Karlovicích proběhly v pátek večer kulinářské křtiny. Za doprovodu valašských folklorních písní se tu sešly kuchařské špičky proto, aby pokřtily knižní novinku pro všechny gurmány s názvem Kouzlo kuchyně Čech a Moravy (aneb dědictví našich babiček).

Kniha z autorské dílny šéfa Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka do detailu popisuje více než 200 receptů české a moravské kuchyně, které jsou řazeny do sedmnácti sekcí. Spoluautorem je také známý odborník na gastronomii Mirek Horák, gastroexpert, který zároveň vede areál Kyčerky spolu se stejnojmennou hospodou. Právě ta byla vyhlášena jako nejlepší valašská!

Knižní novinka je navíc doplněna přibližně pěti sty fotografiemi, které každého povedou krok za krokem k vytvoření tradičních domácích pokrmů z různých koutů Čech a Moravy.

„Nechápal jsem, proč ostatní nedovedou vařit z jiných kuchařek. Pořád jsem se ptal dcery: A co na tom nechápeš? Když jsem se ponořil do jejího myšlení, řekl jsem si, že musím napsat vlastní knihu. Jednoduchou, takovou, aby z ní dovedlo vařit čtrnáctileté dítě, přesto vymazlenou a profesionální do všech detailů,“ prohlásil autor knihy Roman Vaněk, který před 11 měsíci vydal její starší sestru - Poklady klasické české kuchyně. Na „Kouzlu“ už spolupracoval s více než dvaceti odborníky. Jedním z nich je právě Mirek Horák, který na stránky vnesl poctivou moravskou kuchyni.

„Když jsme se s Mirkem Horákem potkali, zjistili jsme, že se v této oblasti pohybujeme na stejné vlně. Je pro nás důležité vařit srdcem a s láskou, a to se v knize perfektně promítlo,“ uvedl Vaněk.
„Čtenáři zjistí, že vařit opravdu kvalitní dobrá jídla není nic složitého. Musí se ale vědět, jak na to. Především nestačí jen přidávat jednotlivé suroviny – vařit se musí s chutí a láskou, tak aby pokrm sálal pozitivní energií,“ doplnil Mirek Horák.

Zájemci se mohou naučit například upéct poctivý chléb a rohlíky nebo udělat kvalitní šunku. Pro milovníky sladkostí kniha přináší spousty receptů na cukroví, dorty i tradiční koláče. Jsou tu však i návody na takové speciality, jako je valašká kyselica či polévka kozí brada, vepřové koleno na černém pivu či králík na zázvoru, jehněčí toč plněný švestkami a frgály.

Kniha, na níž se podílel celý tým zkušených kuchařů, uzenářů, cukrářů a pekařů, svou jednoduchostí a naprosto detailně zpracovanými recepty jistě zaujme své místo v knihovně každého milovníka poctivé domácí kuchyně.

 

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz