Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vinohrady otevřeme společně i letos. A to v červenci!

Vinohrady otevřeme společně i letos. A to v červenci!

22. 06. 2020 - SLOVÁCKO - Na kole vinohrady Uherskohradišťska je tradiční a populární akce, pořádaná Regionem Slovácko a Městským informačním centrem v Uherském Hradišti, která se vždy koná dvakrát do roka.

Původně plánovaný dubnový termín musel být zrušen, podařilo se však najít termín nový, a tak v sobotu 11. července můžeme opět společně vyrazit do slováckých vinohradů.

Během této akce se potkávají příznivci pěší nebo cykloturistiky, aby na jaře společně symbolicky zahájili a na podzim ukončili sezónu. „Letošní jarní Na kole vinohrady Uherskohradišťska jsme vzhledem k situaci nemohli uspořádat v původním dubnovém termínu, ale protože jsme veřejnost nechtěli o tuto oblíbenou akci připravit, zvažovali jsme její náhradní termín i jiné varianty uspořádání. Cyklisty i pěší turisty zveme proto na sobotu 11. 7., kdy bude akce uspořádána, i když v trochu jiném formátu,“ vysvětluje Hana Patková, vedoucí Městského informačního centra Uherské Hradiště.

Pořadatelé doufají v hojnou účast, i tak ale chtějí dodržet veškerá aktuálně platná opatření. Proto se rozhodli, že budou výjimečně připraveny čtyři cyklistické trasy a jedna pěší (vedle běžných sedmi cyklistických a dvou pěších). Nově se lze vydat také na Nordic Walking. Jednotlivé trasy je možné kombinovat nebo se připojit na některém ze stanovišť.

„V době, kdy už jsme o většinu významných událostí přišli, si vážím každé snahy, jak napomoci návratu do společenského a kulturního života na Slovácku,“ konstatuje Stanislav Blaha, starosta města Uherské Hradiště a předseda správní rady Regionu Slovácko. Ten byl na Masarykově náměstí přítomen i v prvním řádném termínu akce, kdy pomocí živého přenosu představil veřejnosti novou turistickou vizitku, vydanou k akci. Vizitka je v prodeji na Městském informačním centru v Uherském Hradišti. Registrace již probíhají elektronicky na www.slovackeleto.cz/sport/na-kole-vinohrady. V samotný den akce budou možné od 8.00 hodin na Masarykově náměstí. Nadšení veřejnosti je velké, krátce po spuštění registrací bylo zaznamenáno přes 100 cyklistů a čísla denně narůstají na všech trasách. Mění se letošní cílová stanice, kterou je Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty. Od 15.00 hodin zde bude připraven malý vinný trh a od 17 hodin tradiční tombola.

I přesto, že charakter akce bude letos mírně pozměněn, důležité je, že vinaři mají chuť se zapojit s otevřením sklepů, aby se podělili se o své vzorky. Stejně tak jsou na návštěvu připraveny turistické cíle a atraktivity na trasách. Nezbývá, než je svou přítomností podpořit a vyjádřit tak solidaritu, vzhledem k tomu, jakými ztrátami si v důsledku uplynulých měsíců procházejí.

Zdroj: Region Slovácko – sdružení pro rozvoj cestovního ruchu

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz