Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zažijte, jak Znojmo chutná v létě

Zažijte, jak Znojmo chutná v létě

02. 07. 2020 - ZNOJMO - Projekt #mastozadax nabírá na obrátkách, kromě tradičních akcí jako jsou Slavnosti okurek, Znojmo žije divadlem, Hradební pondělky, se letos můžete těšit na oslavy 300 let pivovaru ve Znojmě a nově na chill out večery u rotundy. Chybět nebude Playáda, Letní kino a v náhradním termínu také studentský Majáles.

Hradební pondělky

Pokud budete po náročném prázdninovém víkendu hledat odpočinkový program, měli byste s dětmi zavítat do Jižního hradebního příkopu a užít si od dopoledních hodin akci Hradební pondělí. Děti se můžou těšit na pohádkové vystoupení, ukázku dravého ptactva, střelbu z luku a také přehlídku zbraní a zbroje. Nově se budou moci děti projet na ponících.

300 let pivovaru ve Znojmě

Areál znojemského pivovaru, který se v minulých letech prošel významnou rekonstrukcí a který se nyní stává centrem dění různých akcí, slaví 300 let od jeho založení. Oslavy, jejichž vyvrcholení bude 1. srpna v prostředí u rotundy sv. Kateřiny, na ulici Hradní a také na nově otevřené zahrádce Znojemského městského pivovaru. Těšit se můžete jak na pivní speciál podle původní receptury, tak na hudební program. Vystoupí kapely Jaksi Taksi, Cirkus Brothers, IRNIS nebo Gun´s´roses tribute.

Prázdninový chill out u rotundy

Ulice Hradní a prostranství u rotundy sv. Kateřiny letos poprvé ožije nejrůznějšími hudebními koncerty – od večerního jamování znojemského SpokoTria, vystoupení cimbálové muziky Antonína Stehlíka, koncertu na téma španělských inspirací, až po doktorskou session světových hitů pod názvem iakob2. Kdo chce zažít pohodovou letní atmosféru, neměl by vynechat večerní chill out s DJ Izzy Cooper.

Hudební festival Znojmo

16. ročník Hudebního festivalu Znojmo se uskuteční ve dnech 9. až 26. července 2020 ve Znojmě a jeho nádherném okolí. Ústředním tématem letošního ročníku festivalu je HUDBA V DIVADLE, DIVADLO V HUDBĚ. Očekávaným projektem ve vlastní produkci je operní pantomima DER TRAUM / SEN Michaela Haydna (24., 25. a 26. 7.2020). Přátelská nálada letního historického města v kombinaci se špičkovými interprety a místními víny činí z Hudebního festivalu Znojmo nezapomenutelnou událost. Program festivalu najdete na www.hudbaznojmo.cz.

Playáda

V prostorách hradebního příkopu u Střelniční věže se odehraje druhý ročník multižánrového minifestivalu Playáda. A to hned ve dvou termínech – 15. 7. a 12. 8., a to pokaždé vystoupí tři interpreti současné hudby jako Branko´s Bridge, P/\ST, The Valentines, Good Times Only, Saca a Kinkies. Zahrát si pinpong, užít si doprovodný program a vyhutnat si masový i vegetariánský hamburger s oroseným pivem, budete moci vždy už od 18 hodin.)

Divadelní představení v hradebním příkopu

Pravidelnou součástí léta ve Znojmě jsou také divadelní představení. Shlédnout Revizora v podání divadleního spolku Rotunda budete moci v hradebním příkopu u Střelniční věže.

Ponocný

O jedinečnou atmosféru nočního historického centra se postará ponocný. Ohlašovat večerku bude pravidelně ve čtvrtek, pátek a sobotu ve 21 a 22 hodin. Jeho trasa povede od radniční věže přes Masarykovo náměstí, přes ulici Mikuláškou k ulici Přemyslovců na Václavské náměstí a nakonec také na ulici Obrokovou. Pokud byste rádi viděli noční Znojmo z ptačí perspektivy, nenechte si ujít také večerní prohlídky Radniční věže s ponocným.

Filmové léto za Vlkovou věží

V Kapucínské zahradě za Vlkovou věží se v rámci Filmového léta těšte na filmy, které se v posledních letech staly úspěšnými ať už na české, či světové scéně. Čekají vás trháky jako 3Bobule, Lásky čas, Ježek Sonic, Ready player one nebo Přes prsty. Začátek projekcí je vždy ve 21.30 hodin, areál však bude přístupný již od 20 hodin. Návštěvníci budou moci využít piknikových dek, sezení v party stanu nebo jen na zelené ploše. Vstupné je 50 Kč.

Jezdecké představení

11. srpna se na dolním nádvoří znojemského hradu odehraje představení Divadelní a kaskadérské společnosti Štvanci. Diváci se mohou těšit na atraktivní jezdecké výkony, kaskadárské kousky i vtipné šarvátky z dob, kdy znojemský hrad byl baštou loupeživých rytířů.

Slavnosti okurek

Pátek 7. srpna bude ve Znojmě patřit Slavnostem okurek. V průběhu dne bude na Masarykově náměstí probíhat výstava zemědělské techniky Agrall Bantice, přehlídka historických traktorů, řemeslné dílny, fármářské trhy, kuchařská show Marcela Ihnačáka a spoustu dalšího. Tradičním vyvrcholením bude soutěž o nejlepší okurku a rychlokvašku.

Majáles

I když pandemie překazila studentům jejich květnové slavnosti, ve Znojmě o ně nepřijdou. Druhý pokus je plánován na 8. srpna a připraven je našláplý program, kde vystoupí zpěvačka SIMA, skupina Like-It, Patrik Malý nebo slovenský rapper Rytmus. Své umění předvede také znojemská taneční skupina Crazy Steps Breakers. Program odstartují moderátoři Šimon Král a Láďa Koubek v 17.30 na Masarykově náměstí.

Znojmo žije divadlem

Ve dnech 19. – 23. srpna Znojmo tradičně ožije divadlem. Alternativní scéna tohoto jedinečného festivalu bude poprvé v jízdárně Louckého kláštera. Nenechte si ujít představení Dejvického divadla, Divadla Bolka Polívky, Bratři v tricku, Divadla Petra Bezruče nebo třeba koncert Michala Žáčka a Maria Šeparoviče.

Kompletní program všech akcí Znojemského kulturního léta naleznete na www.znojemskabeseda.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz