Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Herci pokřtili nová vína

Herci pokřtili nová vína

01. 07. 2020 - PRAHA - Trojská botanická zahrada představila vína z vinice sv. Kláry ročníku 2019. Jejich kmotry se stali herci a tvůrci filmu 3Bobule.

Památkově chráněná vinice sv. Kláry už v minulosti mnohokrát dokázala, jak skvělé má podmínky pro pěstování vinné révy. Je zároveň dokladem toho, že se správnou péčí a nadšením mohou i v Praze vznikat vína té nejvyšší kvality. A výjimkou nejsou ani vína ročníku 2019, která se veřejnosti slavnostně představila.

Pět odrůdových vín a dvě cuvée symbolicky pokřtili představitelé a tvůrci nového filmu 3Bobule: herečka Tereza Ramba, herci Kryštof Hádek, Lukáš Langmajer, Miroslav Táborský, Michal Isteník, režisér Martin Kopp a producent Tomáš Vican. Botanická zahrada zároveň prezentovala červené víno odrůdy Rulandské modré ročníku 2016, které je největší chloubou zdejší vinice.

Botanická zahrada hl. m. Prahy je jednou z mála botanických zahrad na světě, která se může pyšnit tak rozsáhlým produkčním vinohradem. Stejně tak málokterá jiná produkuje kolekci vlastních vín. „Vinice sv. Kláry má díky své poloze a blízkosti řeky Vltavy ideální podmínky. Vinné révě se tu skvěle daří a pravidelně zde dozrávají hrozny vysoké kvality. Díky péči našich vinařů vznikají v místním sklepě špičková vína. Ta nejen že sklízejí řadu ocenění od odborníků, ale získala si i mnoho obdivovatelů a fanoušků z řad milovníků vína. Ročník 2019 nebude výjimkou. Návštěvníci se mohou těšit například na novinku – cuvée Botanica nebo na oceněné červené víno odrůdy Rulandské modré ročníku 2016,“ říká Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

 

Zdroj: Darina Miklovičová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz