Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Potvrzeno odborníky: Na nejlepší pivo vyrazte do Přerova za Zubrem

Potvrzeno odborníky: Na nejlepší pivo vyrazte do Přerova za Zubrem

20. 07. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - Co rozhoduje o kvalitě piva? Suroviny, technologický proces výroby a správná péče. Když jsou všechny tyto předpoklady naplněny, můžete si vychutnat to nejlepší pivo, které oceňují i pivovarští odborníci.

A právě tím je dvanáctistupňový ležák Zubr Gradus, čerstvý vítěz nejstarší odborné degustační tuzemské soutěže PIVEX.

Zubr Gradus se mezi 53 přihlášenými značkami stal absolutním šampionem 28. ročníku tradiční degustační soutěže o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2020 a ovládl i kategorii světlých ležáků. Na stupně vítězů v této kategorii Graduse doprovodil i jedenáctistupňový Zubr Grand, který získal 3. místo. V soutěži zabodoval i Zubr Classic 3. místem v kategorii světlých výčepních piv.

Tradiční výroba piva

„Naším dlouhodobým odhodláním je vyrábět poctivé a tradiční pivo z kvalitních regionálních surovin a z těchto zásad nehodláme polevovat. Jsem rád, že tento náš přístup pivovarská veřejnost, která zasedá v porotě, opakovaně oceňuje a letošní rok není výjimkou. Chceme dál vyrábět to nejlepší české pivo, na které můžeme být hrdí,“ komentuje úspěch v soutěži Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Absolutní vítězství na PIVEXU získal pivovar Zubr již potřetí v řadě, v loňském roce s pivem Zubr Gold, v roce 2018 se světlým ležákem Zubr Grand. To je důkazem, že poctivá a tradiční výroba založená na kvalitních regionálních surovinách a klasické výrobní technologii, kdy pivo kvasí v otevřených kádích a v ležáckém sklepě zraje dle stupňovitosti piva i několik měsíců, je tou správnou cestou.

Kvalitní regionální suroviny

Vítězství na PIVEXU není prvním úspěchem tohoto skvělého ležáku. V loňském roce byl Zubr Gradus vyhlášen nejlepším světlým ležákem roku na soutěži České pivo 2019. „Zubr Gradus je světlý dvanáctistupňový ležák uvařený z několika odrůd českého chmele, zejména z aromatického Žateckého poloraného červeňáku z tršické oblasti, a z kombinace klasického a speciálního moravského sladu zvaného „karapils“. Ten dodává ležáku vyšší plnost a příjemnou zlatou barvu s jantarovo-medovými odstíny,“ popisuje hlavní charakteristiky piva Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.

Obr. Ředitel pivovaru Zubr Tomáš Pluháček a jeho sládková Nataša Rousková

Zlatý pohár PIVEX

Soutěž o Zlatý pohár PIVEX je nejstarší odbornou degustační soutěží v České republice a v letošním roce se konal již 28. ročník. O držitelích ocenění rozhoduje odborná degustační porota ve dvou kolech a hodnocení probíhá anonymně. Hlavními hodnotícími kritérii při degustaci jsou chuť, plnost, vůně, říz, hořkost i jiné vlastnosti piva nebo příznaky podle dalších chuťových, čichových i vizuálních zjištění odborných degustátorů. V obou kolech soutěže jsou u všech vzorků piv prováděny laboratorní rozbory a senzorická hodnocení v laboratořích Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze, který je odborným garantem soutěže. V porotě zasedají zástupci ústavu společně se zástupci pivovarů, převážně sládků, a dalších odborných institucí.

Text a foto: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: PR
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz