Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Moravská vína zabodovala v Maďarsku

Moravská vína zabodovala v Maďarsku

29. 07. 2020 - BUDAPEST - Pandemie zasáhla do života všech obyvatel planety a čáru přes rozpočet udělala i vinařům, kteří pravidelně poměřují kvalitu svých vín na mezinárodních soutěžích.

Jako jedna z prvních po pozvolném restartu tak proběhla v Budapešti VINAGORA, odkud si naši vinaři přivážejí 3 zlaté a 3 stříbrné medaile. Účast našich vín finančně podpořil Vinařský fond a organizačně ji zajistilo Národní vinařské centrum.

Zlaté medaile si z Budapešti odváží vinařství Davinus za Sommelier Select Pálavu pozdní sběr 2018, dále pak Štěpán Maňák za Sauvignon pozdní sběr 2019 a Znovín Znojmo za Tramín červený výběr z cibéb 2017. Stříbrné medaile získalo vinařství Josef Dufek za Irsai Oliver pozdní sběr 2019 a své zlaté medaile o stříbro doplnily ještě Štěpán Maňák za Cuvée 4Blend výběr z hroznů 2018 a Znovín Znojmo za Sauvignon moravské zemské víno 2019. Sommelier Select Pálava pozdní sběr 2018 z vinařství Davinus byla zároveň vyhlášena jako nejlepší víno z České republiky.

„Rád bych pogratuloval maďarským kolegům, kteří i přes nepříjemnosti způsobené celosvětovou koronavirovou krizí se dokázali velmi dobře popasovat s organizací této soutěže,“ komentoval letošní ročník Ing. Pavel Krška, ředitel Národního vinařského centra, které účast našich vín technicky zajišťovalo a dodal: „Mezinárodní soutěž vín VINAGORA je známa svou špičkovou odbornou úrovní hodnocení, k čemuž přispívá nejen výborná organizace a vysoká odborná úroveň mezinárodních degustátorů, ale i technické zajištění soutěže. Právem se tak řadí k nejdůležitějším vinařským soutěžím ve střední Evropě.“

Počet hodnocených vzorků na soutěži dosáhl již potřetí v řadě rekordu. Odborná porota s více než 50 členy z celého světa ochutnala v období od 3. do 5. července v srdci vinařské oblasti Szekszárd 775 vzorků vín z 15 zemí světa.

Soutěž VINAGORA byla založena v roce 1992 a koná se pod garancí hlavních profesních organizací - OIV (International Organisation of Vine and Wine – mezinárodní organizace pro révu a víno) a VINOFEDu (Fédération Mondiale des Grands Concours Internationaux de Vins et Spritiueux – federace nejvýznamnějších mezinárodních soutěží vín a lihovin).

 

Zdroj: Omnimedia

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz