Štamgast & Gurmán

Regionální potravina má své vítěze v Pardubickém kraji

Regionální potravina má své vítěze v Pardubickém kraji

05. 08. 2020 - PARDUBICE - V Pardubickém kraji navrhla hodnotitelská komise letošní vítěze prestižního ocenění Regionální potravina.

Cílem bylo vybrat oblastní zemědělské a potravinářské výrobky, které jsou zárukou kvality a poctivosti místních výrobců. Do soutěže se v kraji přihlásilo celkem 25 producentů se 112 výrobky.

 

Komise navrhla udělit značku Regionální potravina Pardubického kraje 2020 těmto výrobkům:

Výrobek a výrobce:

1. Masné výrobky tepelně opracované

Koleno VEPŘOVÉ SOUS-VIDE

ŘEZNICTVÍ SLOUPNICE s.r.o.

2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Nevyhlášeno

3. Sýry včetně tvarohu

Bio sýrové nitě

BIO&CEEPORT s.r.o.

4. Mléčné výrobky ostatní

BIO kravské kefírové mléko z Bělečka

Ranč Bělečko Agro s.r.o.

5. Pekařské výrobky včetně těstovin

TVAROHOVÝ MORAVSKÝ KOLÁČEK SE ŠVESTKOVÝMI POVIDLY

Jana Vondroušová, Bukovka

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

ŠTRŮDL

Jana Vondroušová, Bukovka

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné)

BEDŘICHOVA JEDENÁCTKA pivo polotmavý nefiltrovaný ležák

VESELKA LITOMYŠL s.r.o.

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Rajče BIO

Ing. Jitka Píchová, Horní Ředice

9. Ostatní

Selský sýr v oleji BYLINKOVÝ

Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti

 

„Bohužel kvůli koronavirové krizi zaniklo v Pardubickém kraji mnoho kvalitních producentů. Přesto se i tak letos ucházelo o značku Regionální potravina velké množství výrobků, obzvláště v kategorii Masné výrobky tepelně opracované. Jedním z členů komise byl dokonce i samotný hejtman kraje Martin Netolický“, uvedl krajský koordinátor Lukáš Vacek z agentury F E S T I N G, s.r.o.

Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Tato „pečeť kvality“ garantuje, že oceněné potraviny jsou poctivé, čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a často se jedná o krajové speciality.

Nové přírůstky navrhla hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 409 produktů od 313 výrobců.

Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.

 

Zdroj: Státní zemědělský intervenční fond
Ilustrační foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz