Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Ambiciozní mladá firma ze Zlínska uspěla ve světové konkurenci destilátů v prestižní soutěži v Londýně

Ambiciozní mladá firma ze Zlínska uspěla ve světové konkurenci destilátů v prestižní soutěži v Londýně

17. 8. 2020 - V závěru minulého týdne byly v Londýně zveřejněny výsledky největší soutěže destilátů na světě.

V rámci International Wine and Spirit Competition 2020 získala  stříbrnou medaili zlínská firma Martenz  za svoji Malinovici GOLD VIP 45%. Stala se tak vůbec první českou firmou, která dosáhla takového výjimečného úspěchu s ovocnou pálenkou.

Pro majitele destilerky se sídlem v bývalém baťovském továrním areálu je zisk stříbrné příčky důkazem, že jeho rozhodnutí opustit před několika lety reklamní branži a věnovat se výrobě pravé pálenky z malin, která patří mezi destiláty k tomu nejsložitějšímu, bylo správné.  „Do soutěže jsme se přihlásili, abychom srovnali kvalitu naší pálenky v celosvětovém měřítku, a také se prosadili na zahraničních trzích,“ uvedl Zdeněk Jurášek a dodal: „Právě umístění mezi destiláty ve světové špičce nás nejen potěšilo, ale současně také utvrdilo v tom, že se daří naplňovat náš cíl směřující ke zvýšení prestiže pálenek a  jejich zařazení mezi moderní alkoholické nápoje, o což v naší firmě dlouhodobě usilujeme.“

Oceněná pálenka Malinovice GOLD VIP 45%  je na rozdíl od běžných malinovic vyráběná klasickou cestou kvašením čerstvého ovoce a jeho destilací. „Jsme jedinou firmou na Moravě, která využívá tento postup a prémiové pálenky vyrábí v malých sériích s důrazem na ruční práci tzv. kategorie "handcrafted",“ upřesnil Zdeněk Jurášek a doplnil, že tato malinovice je k dostání pouze v omezené limitované edici 1250 lahví. „Maliny jsou asi nejdražší ovoce, ze kterého se pálenky vyrábí, takže se skutečně jedná o prémiový produkt. “ vysvětlil Jurášek.

International Wine and Spirit Competition / IWSC/ 2020 je největší a nejvlivnější soutěží destilátů na světě. Je každoročně pořádána v Londýně a má již 50ti letou tradici. Jejím cílem - od počátku až dodnes zůstává - odměnit dokonalost v nápojích po celém světě a zajistit uznání těch nejlepších vín a lihovin. Porotu tvoří nejlepší světoví odborníci a degustátoři, kteří hodnotí produkty v několika kategoriích a oceňují ty nejlepší.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz