Máte-li rádi na svém talíři velké porce a kolem sebe příjemné prostředí s milou obsluhou, pak určitě vyzkoušejte výlet do Jaroslavic – do restaurace U Baďurů. Pověst o Jaroslavicích praví, že se v lesích, na místě nynější osady, zdržovali zbojníci, kteří na hrušku zavěšovali ukradené slaniny. Když byli zbojníci později pochytáni, zachránil se jediný – Jaroslav. Ten pak místo slaniny pověsil na hřebík zbojničinu, postavil si tu chalupu a začal se živit poctivě.
A kolem jeho obydlí pak vznikla osada Jaroslavice. Když vynecháme pověsti, tak stačí dodat, že Jaroslavice jsou od roku 1964 součástí města Zlín. Poskytují výborné podmínky pro turistiku i cykloturistiku. Z okolních kopců je krásný výhled nejen na krajské město - za dobrého počasí je vidět i kopule baziliky na Hostýně, který je vzdálen 35 kilometrů. Pokud jste hladoví nebo žízniví, rozhodně byste v Jaroslavicích neměli vynechat Restauraci U Baďurů, která je vzdálená 4 km od centra města Zlína. Restaurace je proslulá velkými porcemi kvalitního jídla, a díky tomu se stala oblíbeným místem pro lidi, kteří se chtějí opravdu dobře najíst.
Nabízí klidné místo k posezení s přáteli, rodinou nebo k setkání u dobrého piva. U Baďurů, v restauraci s kapacitou 70 míst, vždy najdete příjemné prostředí s milou obsluhou, ale hlavně výbornou kuchyni s obsáhlým jídelníčkem z vepřového i kuřecího masa, ryb, těstovin, jídel bezmasých, salátů a desertů. Pivaři ocení vždy na správnou teplotu vychlazené pivo. Točí zde desítku Gambrinus a dvanáctku Pilsner Urquel a dát si můžete také točenou originál Kofolu. Při hezkém počasí se nabízí posezení na zahrádce, kam se vejde až 50 hostů a pro řidiče je k dispozici 15 parkovacích míst. Nudit se nebudou určitě ani děti, které mohou využít některou z „restauračních“ houpaček. Ať už autem, na kole nebo pěšky, zastavení v Jaroslavicích stojí rozhodně za to.
Restaurace U Baďurů
Na Vrše 296, Zlín - Jaroslavice
Rezervace: tel: 577 019 465, mobil: 607 631 711
www.restauraceubaduru.cz
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.