Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Snížení ceny certifikace Czech Specials

Snížení ceny certifikace Czech Specials

07. 09. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - Projekt Czech Special podporuje restaurace, které dobře vaří českou kuchyni a je zároveň certifikační značkou, stvrzující, že jsou v takto označeném podniku poskytovány kvalitní služby.

y. Nyní byl v rámci podpory české gastronomie snížen certifikační poplatek na jednotných 750 Kč + DPH, což potrvá až do 30.4. 2021.

Je-li vaše restaurace vyhlášená specialitami české kuchyně v tradičním či moderním pojetí, neváhejte se do projektu zapojit! Podrobné informace najdete na http://www.czechspecials.cz/certification/podminky-pro-certifikat

 

Pravidla pro certifikaci


A) Podmínky pro udělení certifikátu:

Žadatel o certifikát Czech Specials musí splňovat tyto podmínky:

1) Profesní způsobilost

Provozovatel vlastní a je schopen doložit příslušná povolení k provozování pohostinství (kopie živnostenského listu, kolaudační rozhodnutí, nájemní smlouvu). Provozovatel deklaruje, že splňuje všechny platné legislativní předpisy upravující předmětné podnikání, včetně hygienických předpisů a předpisů spojených s bezpečností práce a bezpečností hostů.

2) Transparentnost nabídky a poctivost v prodeji

V restauraci je k dispozici jídelní lístek, minimálně dvojjazyčný, s vyznačením cen pokrmů a obsluha je na požádání schopna podat zákazníkovi informace o jakémkoli pokrmu v nabídce. Jídelní lístek je přehledný, v přiměřeném rozsahu a jeho skladba naznačuje vysokou obrátku používaných surovin a tím i jejich čerstvost. Restaurace má v nabídce tuzemské víno a pivo.

3) Čistotu a dobrý stav vybavení restaurace

Restaurace je vybavena čistým nábytkem a inventářem, který nejeví známky poškození (vybavení může být i starší, ale zjevně dobře udržované). Toalety restaurace jsou čisté pravidelně udržované a vybavení plně funkční a nepoškozené. Restaurace je dostatečně odvětraná bez známek zápachu z kuchyně.

4) Kvalitu obsluhy a její přístup k hostovi

Obsluhující jsou příjemní a působí přátelským dojmem, mají jednotné a čisté pracovní oblečení. Host je při příchodu personálem přivítán a je s ním aktivně komunikováno, obsluha hostů je profesionálně zvládnuta a je dostatečně rychlá. Obsluhující mají znalost o projektu a jsou schopni doporučit hostovi pokrm a vysvětlit základní principy projektu Czech Specials.

5) Kritéria české kuchyně

V nabídce jídelního lístku jsou k dispozici pokrmy české kuchyně a speciality regionální kuchyně schválené jako Czech Specials (www.czechspecials.cz/recepty), a to nejméně jedna polévka a dvě hlavní jídla. 
Provozovatel se zavazuje, že umožní kontrole degustaci tradiční české speciality dle výběru a jednoho nápoje na náklady provozovatele, a to i při případné následné kontrole.

 

Zdroj: Ilja Šedivý

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz