Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ZLÍN FILM FESTIVAL V ÚTERÝ ODHALÍ HVĚZDY NA CHODNÍKU SLÁVY JIŘÍMU MÁDLOVI A VOJTOVI KOTKOVI

ZLÍN FILM FESTIVAL V ÚTERÝ ODHALÍ HVĚZDY NA CHODNÍKU SLÁVY JIŘÍMU MÁDLOVI A VOJTOVI KOTKOVI

ZLÍN - Pátý den na festivalu bude ve znamení hvězd na Chodníku slávy. Dvě nové budou odhaleny českým hercům Jiřímu Mádlovi a Vojtovi Kotkovi.

. Následovat bude další tradice – Malování na chodníku u Velkého kina, nejstarší doprovodná akce festivalu. Pokračuje série filmových přednášek, tentokrát o filmových efektech či festivalových znělkách. Pro pedagogické odborníky začne konferenční blok Děti bez hranic¿

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ UDÁLOSTI PÁTÉHO DNE:

 

Chodník slávy, parkoviště před Velkým kinem, 16.00 hodin

- Odhalení hvězd na chodníku slávy Jiřímu Mádlovi a Vojtovi Kotkovi ve spolupráci s Nadačním fondem Kapka naděje. Oba herci také obdrží z rukou rektora UTB Vladimíra Sedlaříka tzv. „Hvězdný doktorát“.

Malování na chodníku, chodník před Velkým kinem, 16.30 hodin

- Nejstarší doprovodná akce zlínského festivalu. V dětském věku malovali již prarodiče současných dětí.

 

Z FILMOVÉHO PROGRAMU DOPORUČUJEME:

Dokonalá desítka (režie: Eva Riley, Velká Británie, 2019, 83 min.), Golden Apple Cinema 5, 17.00 hodin - Gymnastka Leigh (15) se soustředí jen na svou první týmovou soutěž. Do života jí však vstoupí starší nevlastní bratr Joe, o kterém neměla ani tušení, a převrátí jí život vzhůru nohama. Více zde.

Syn-Matka (režie: Mahnaz Mohammadi, Írán, 2019, 102 min.), Golden Apple Cinema 5, 19.30 hodin - Příběh o ovdovělé matce dvou dětí, která žije v sankcemi paralyzovaném Íránu. Kvůli hrozící ztrátě práce v továrně začne žena zvažovat, že se provdá za řidiče autobusu Kazema. Více zde.

Rocks (režie: Sarah Gavron, Velká Británie, 2019, 93 min.), Golden Apple Cinema 6, 20.00 hodin - Shola, zvaná Rocks, žije v londýnském městském bytě s matkou a mladším bratrem Emmanuelem. Jejich svobodná vystresovaná máma se musí hodně ohánět, a Rocks tak tráví veškerý volný čas s kamarády ze školy. Jednoho dne po příchodu domů ji čeká zjištění, že se jí život radikálně změnil. Více zde.

 

SEKCE 2020: NÁVRAT DO BUDOUCNOSTI:

Vladimír Valovič, VFX artist, Vzdělávací komplex UTB U18, posluchárna 128, 18.00 hodin - Beseda s tvůrcem vizuálních efektů pro filmy jako jsou Star Wars: Vzestup Skywalkera, Teminátor: Temný osud, Aquaman či Strážci Galaxie.

Festivalové znělky – behind the scenes, Šapitó, PFNonwovens park Komenského, 18.00 hodin - Festivalové znělky jsou důležitou součástí každého ročníku Zlín Film Festivalu. Jak vznikaly ty nejnovější či originální spielbergovská z roku 2010 prozradí jejich režiséři Eliška Chytková a Vít Karas.

Gravitace (režie: Alfonso Cuarón, USA, Velká Británie, 2013, 91 min.), Golden Apple Cinema 3, 18.30 hodin - Ostřílený astronaut Matt Kowalsky je na své poslední vesmírné misi, zatímco lékařka a inženýrka Ryan Stoneová je na zcela prvním výletě v raketoplánu. Komunikace se Zemí je zcela přerušena a oba astronauti se volně vznášejí vesmírem odkázáni jen na malé zásoby kyslíku. Více zde.

Lidštější než člověk (režie: Tommy Pallotta, Femke Wolting, Belgie, Nizozemsko, 2018, 79 min.), Golden Apple Cinema 4, 19.00 hodin - Tvůrce snímku se snaží hravou formou odpovědět na otázku, kolik své vlastní kreativity a lidských hodnot riskuje, když se nechá nahradit robotem, jehož si sám postaví. Více zde.

 

CO SE HRAJE V LETNÍM KINĚ:

1917, Letňák VIVA, 20.00 hodin - Jedinečný epický příběh z první světové války. Na sklonku jednoho z největších válečných konfliktů všech dob dostali dva mladí britští vojáci Schofield a Blake zdánlivě nesplnitelný úkol. V nervy drásajícím závodě s časem musí zdolat nepřátelské území a doručit zprávu, která má zabránit smrtícímu útoku na stovky vojáků - mezi ohroženými je i Blakeův bratr. Více zde.

 

ZAJÍMAVÉ DOPROVODNÉ AKCE:

Festivalový plakát 1961–2020, Kavárna Továrna, dle otevírací doby kavárny - Historie zlínského filmového festivalu na dobových festivalových plakátech. Výstava potrvá do 14. 9.

Slavnostní uvedení nového videoklipu skupiny Spolektiv „Vyřiďte doma“, Letňák VIVA, 19.40 hodin – Premiéra nového klipu vítěze soutěže kapel Zlín Film Festivalu 2018.

 

Konferenční blok Děti bez hranic¿

- Média dětem, média s dětmi V, Kongresové centrum, Malý sál, 9.00-13.00 hodin - Pátý ročník konference Média dětem, média s dětmi, pořádaný tradičně Radou pro rozhlasové a televizní vysílání, se tematicky zaměří na rizika vzniku závislostí u dětí a dospívajících.

- Strategie pro vzdělávání na regionální úrovni, Kongresové centrum, Malý sál, 14.30-17.00 hodin - Panelová diskuse o budoucnosti vzdělávání ve Zlínském kraji ve spolupráci s Aspen Institute CE, jako součást debat ke konferenci Kam kráčíš, Česko 2020.

 

KDE SE POTKAT S HVĚZDAMI:

Festival Café, Dům České televize na náměstí Míru, 15.00 hodin - Ojedinělé posezení ve festivalové kavárně, v níž probíhají talk-show Vladimíra Kroce s jeho hosty.

Autogramiáda, OZC Zlaté jablko, 16.00 hodin - příležitost k setkání a rozhovoru s hvězdami festivalu.

 

TIPY NA AKCE VE FESTIVALOVÝCH ZÓNÁCH:

Náměstí Míru, 10.00-19.00

- Dům České televize: 11.00 a 16.00 Agent v kapse - zábavně vzdělávací show o tom, kde začít, když jsi v koncích, 18.00 Večerníček – projekce, a další.

- Stroj času: Tak kam to bude? Chcete se proletět časem a vidět Galavečer Zlín Film Festivalu v roce 2060? POZOR! Pouze na vlastní nebezpečí! - Tajemná laboratoř: Oblečte plášť a račte vstoupit do světa vědy! Fakulta technologická shání všechny vědce a vědkyně starší 8 let, kteří se nebojí zkoumat a poznávat svět! ŠKODA AUTO sad Svobody

- Večerníčkovo kino: 10.00-12.00 Oslavte s Večerníčkem 55. narozeniny. Děti se mohou těšit na klasické seriály i na zbrusu nové pohádky. - Kino Čas - projekce českých archivních hraných filmů pro děti a mládež: 13.00 Sonáta pro zrzku, 15.30 Třetí skoba pro kocoura

- Filmové workshopy: 15.00-18.00 Lunapark filmových vynálezů – jak se zrodil film, tvorba vlastních filmových příběhů (zámek, místnost 130), 15.00-18.00 Průchozí dílna materiálové animace - seznámení s technikou animace za pomocí přírodních materiálů (zámek, místnost 131).

PFNonwovens park Komenského

- Virtuální galerie, venkovní výstava plná momentek z historie festivalu. Nainstalujte si mobilní aplikaci AR ZFF a užijte si Zlín Film Festival s rozšířenou realitou! V úterý můžete navštívit 90. léta. - Český rozhlas: 15.00 Festivalová Dílna malého novináře: Popiš, co vidíš

- Sluníčko a Mateřídouška – Zábava a hry pro malé i velké, v cíli čekají odměny.

- Cesta v čase – Program určený pro rodiny s dětmi s Fakultou humanitních studií. - Koncert: 20.30 David Kalužík Univerzitní centrum U13

- Virtuální realita: 12.30-17.00 hodin - Výlet pod hladinu moře, možnost vyzkoušet hru od českých vývojářů BEAT SABER, zasednout do kokpitu supersportu. Virtuální kino: 12.30-17.00 hodin - Pohádkové VR filmy od předních světových producentů. Přístupné po předchozí rezervaci.

 

Street point a Festivalový shop na ulici Soudní – 9.00-19.00 Z bezpečnostních důvodů je většina programu Zlín Film Festivalu přístupná pro veřejnost pouze na základě registrace. Zde si lze registrační kartu nechat za poplatek 30 Kč vytisknout a nosit jako registraci na krku.

Více na www.zlinfest.cz a v mobilní aplikaci Zlinfest.

 

 

Zdroj: Ing. Kateřina Martykánová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz