Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

60. ZLÍN FILM FESTIVAL JE V ZÁVĚRU. VE ČTVRTEK ROZDÁ CENY VÍTĚZNÝM FILMŮM, OCENÍ I HEREČKU ELIŠKU BALZEROVOU

60. ZLÍN FILM FESTIVAL JE V ZÁVĚRU. VE ČTVRTEK ROZDÁ CENY VÍTĚZNÝM FILMŮM, OCENÍ I HEREČKU ELIŠKU BALZEROVOU

09. 09. 2020 - ZLÍN - Sedmý den je závěrečným pro letošní jubilejní Zlín Film Festival. Na slavnostním galavečeru za přítomnosti kamer České televize vyhlásí vítězné filmy. Zlatý střevíček za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež si osobně převezme herečka Eliška Balzerová.

Pokračují projekce v klasickém kině i v Letňáku VIVA, u zámku zahraje Velký dechový orchestr města Zlína, pro děti poběží doprovodný program ve festivalových zónách.

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ UDÁLOSTI SEDMÉHO DNE:

Galavečer - Slavnostní vyhlášení vítězných filmů, Kongresové centrum, 20.00 hodin

- Ceremoniál předání hlavních cen festivalu vítězům mezinárodních soutěží moderuje Jan Čenský. Udílení Zlatých střevíčků a dalších filmových ocenění nejlepším filmům v jednotlivých soutěžních kategoriích. Zlatý střevíček za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež získá česká herečka Eliška Balzerová.

Slavnostní program bude v přímém přenosu vysílat ČT art od 20.15 hodin.

 

Z FILMOVÉHO PROGRAMU DOPORUČUJEME:

Dívky (režie: Pilar Palomero, Španělsko, 2020, 97 min.), Golden Apple Cinema 3, 18.30 hodin - Píše se rok 1992 a jedenáctiletá Celia studuje klášterní školu. Je poslušná, zodpovědná studentka a ohleduplná dcera. Příchodem nové spolužačky se jí otevírá malý průzor do úplně nového světa. Více zde.

 

SEKCE 2020: NÁVRAT DO BUDOUCNOSTI:

2001: Vesmírná odysea (režie: Stanley Kubrick, USA, Velká Británie, 1968, 149 min.), Golden Apple Cinema 6, 17.30 hodin - „2001“ je příběhem o evoluci. V dávné minulosti někdo nebo něco umístilo na Zemi monolit (a pravděpodobně i jinde ve vesmíru) a pošťouchlo tím evoluci. Více zde.

Číslo 7 (režie: Lourens Blok, Belgie, Maďarsko, Nizozemsko, 2015, 90 min.), Golden Apple Cinema 5, 19.30 hodin - Když se Sam probudí v přeplněném metru, nejenže vůbec netuší, jak a odkud se tam dostal, ale nepamatuje si ani své jméno. Více zde.

 

CO SE HRAJE V LETNÍM KINĚ:

Spider-Man: Daleko od domova, Letňák VIVA, 20.00 hodin - Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Více zde.

ZAJÍMAVÉ DOPROVODNÉ AKCE:

Velký dechový orchestr města Zlína, ŠKODA AUTO sad Svobody, 19.00 hodin – Koncert známého hudebního tělesa.

100 let Asociace českých kameramanů a Klubu Českých Kino Fotografů, Vzdělávací komplex UTB U18 – Venkovní výstava, připomínka výročí 100 let od vzniku první české kameramanské organizace. Výstava potrvá do 30. 9.

Šedesátka, Kongresové centrum - foyer, 9.00-19.00 - Kompilace příběhů, vzpomínek, perliček a historek ze zlínského filmového festivalu. Výstava potrvá do 10. 9. Jednotlivé příběhy je možné zhlédnout také online na webu ZFF.

KDE SE POTKAT S HVĚZDAMI:

Festival Café, Dům České televize na náměstí Míru, 15.00 hodin – Talk-show ve festivalové kavárně ve čtvrtek moderuje Dana Morávková. Jejím hostem bude herečka Eliška Balzerová.

Autogramiáda, OZC Zlaté jablko Míru, 16.00 hodin - Příležitost k setkání a rozhovoru s herečkou a zpěvačkou Barborou Polákovou.

TIPY NA AKCE VE FESTIVALOVÝCH ZÓNÁCH:

Náměstí Míru, 10.00-19.00

- Dům České televize: 11.00 a 16.00 Taneční škola StarDance - zatančete si spolu s Alicí Stodůlkovou, 18.50 Čtení z knížky, a další.

- Continental Barum zóna: studentský rallye simulátor Formule Student, jízda na koloběžkách, kreslení či vyplňování dětského kvízu za hodnotné ceny a samozřejmě nafukovací balónky.

- Stroj času: Tak kam to bude? Chcete se proletět časem a vidět Galavečer Zlín Film Festivalu v roce 2060? POZOR! Pouze na vlastní nebezpečí!
- YuMi a Rubikova kostka: Dnes Rubikovu kostku skládá Robot – porazte YuMiho. Výzva pro dospělé i novou generaci! Každý den v pasáži OZC Zlaté jablko.

ŠKODA AUTO sad Svobody

- Večerníčkovo kino: 10.00-12.00 Oslavte s Večerníčkem 55. narozeniny. Děti se mohou těšit na klasické seriály i na zbrusu nové pohádky.
- Kino Čas - projekce českých archivních hraných filmů pro děti a mládež: 13.00 Ať žijí duchové,
15.30 Dívka na koštěti

- Filmové workshopy: 15.00-18.00 Lunapark filmových vynálezů – jak se zrodil film, tvorba vlastních filmových příběhů (zámek, místnost 130), 15.00-18.00 Průchozí dílna materiálové animace - seznámení s technikou animace za pomocí přírodních materiálů (zámek, místnost 131)
PFNonwovens park Komenského

- Virtuální galerie, venkovní výstava plná momentek z historie festivalu. Nainstalujte si mobilní aplikaci AR ZFF a užijte si Zlín Film Festival s rozšířenou realitou! Ve středu můžete navštívit roky 2010-2019.
- ASTRAnauti na planetě dětí - Tajemné bytosti a místa na stanovištích plných zábavy, pohybu a her.

- Sluníčko a Mateřídouška - Spousta zábavy a her pro malé i velké. V cíli na vás budou čekat skvělé odměny.

- Mezi stěnami - Proč vůbec vznikne šikana? Jaké jsou typické znaky oběti šikany? Můžeš šikanované osobě nějak pomoct? Stan Fakulty humanitních studií, 13.00-17.00 hodin.
- Koncert: 20.30 Lucie Redlová & Garde

 

Více na www.zlinfest.cz a v mobilní aplikaci Zlinfest.

 

Zdroj:

Ing. Kateřina Martykánová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz