Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Nominační výstava představila kandidáty do Salonu vín

Nominační výstava představila kandidáty do Salonu vín

16. 09. 2020 - ZNOJMO - Postup do celostátních kol Národní soutěže vín a boj o prestižní místo v Salonu vín ČR i titul absolutního šampiona čeká ta nejlepší vína, která uspěla v nominační soutěži Znojemské vinařské podoblasti

Soutěž následně završila nominační výstava vín, která se uskutečnila 4. září 2020 v prostorách dominikánského kláštera na ulici Dolní Česká.

„Nominační výstava, která se ve Znojmě koná pouze jednou za dva roky, se již stihla zapsat do kalendáře znojemských veřejných akcí a příznivci vína si ji nenechají ujít. Důkazem je i skutečnost, že 80 % z téměř pěti stovek návštěvníků letos tvořili hosté, kteří do Znojma zavítali z různých koutů republiky. Navzdory omezenému počtu návštěvníků, odrážejícímu aktuální situaci, provázela páteční akci pohodová atmosféra. Cestu do kláštera dominikánů si našel každý, kdo chtěl vybírat a ochutnávat z rozmanité škály těch nejlepších vín, která se urodila na vinicích Znojemské podoblasti,“ říká František Koudela, předseda pořádajícího spolku VOC Znojmo.

Výstava nabídla přes 357 vín bílých, růžových, červených i sektů. Celkem bylo zdegustováno na 3 840 vzorků, což odpovídá 260 lahvím. Některá z vystavených vín se již brzy zařadí mezi nejlepší stovku Národního salonu vín. Komise vinařských odborníků nejvýše ohodnotily Veltlínské zelené 2019 VOC Znojmo vinařství LAHOFER, které se tak stalo letošním šampionem a zároveň vítězem kategorie bílých suchých a polosuchých vín.

Diplomy pro vítězná vína předal vinařům předseda VOC Znojmo František Koudela společně s významnými hosty - prezidentem Svazu vinařů ČR Tiborem Nyitrayem a starostou města Znojma Janem Groisem. Šampion si navíc zasloužil hlavní cenu pro vítěze, barikový sud, který věnovalo město Znojmo.

Kulturní prostředí, poslech cimbálové muziky, vstřícnost a profesionální přístup organizátorů podtrhly zážitky z kvalitního vína. Průběh výstavy znovu dokázal, že vinaři skvěle reprezentují svůj region a vinařské akce jsou pro Znojmo významnou reklamou.

Již teď se můžeme těšit na příští nominační výstavu, která se bude konat v roce 2022, i na novinky, jež pro vás organizátoři plánují.

Národní soutěž vín Znojemské podoblasti pořádal spolek VOC Znojmo ve spolupráci Svazem vinařů ČR a za podpory Národního vinařského centra, Vinařského fondu vín ze Znojemska do celostátní Národní soutěže vín 2020.

Zdro: VOC Znojmo

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz