30. 09. 2020 - PRAHA - V centru Prahy se právě nyní otevírá úplně nové místo, které si prostě nesmíte nechat ujít. The Artisan Bar v hotelu Marriott láká na uvolněnou atmosféru, signature koktejly připravené z lokálních ingrediencí, ojedinělou nabídku vín, jedinečné domácí chuťovky i živou hudbu.
Barový pult je dekorován bylinkami, které dodávají celému prostoru příjemný až domácký pocit, jenž je ještě posílen tím, že každý z koktejlů v nabídce obsahuje typicky českou surovinu.
Pro zdůraznění lokální atmosféry nabízí The Artisan Bar také čtyři koktejly pojmenované na počest nejznámějších a nejoblíbenějších českých hudebních skladatelů Dvořák, Smetana, Janáček a Suk. Tyto prémiové drinky jsou inspirovány jejich osobními příběhy a hudbou, kterou skládali. Například koktejl Antonín Dvořák připomíná jeho cestu do exotických dálav Nového světa, obsahuje kokos a likér Advocaat.
Tým barmanů ztělesňuje kombinaci českého i zahraničního elementu. Hlavní barman Lukáš Jehlička získal svoje zkušenosti na mezinárodní scéně, pracoval v Londýně, Amsterdamu, Cannes, Bejrútu, Casablance či v Dubaji.
„V The Artisan Baru se můžete těšit na to, že je zdejší personál nejen precizně vyškolený, ale také velice přátelský,“ říká Lukáš Jehlička, „rádi poradíme a přidáme informace o vhodném párování tak, aby si každý z našich hostů odnášel jedinečný zážitek. Sami jsme nadšení nejen z moderních variant klasických koktejlů, ale také z našich signature koktejlů, které jsou stylové, a navíc skvěle chutnají. České ingredience, které do koktejlů používáme, jsou pověstnou třešničkou na dortu a také báječným konverzačním tématem na baru.“
The Artisan Bar ovšem nejsou jenom výborné koktejly. Každou středu a čtvrtek je pro návštěvníky připravena živá hudba, mohou si tak užít zábavu i uprostřed týdne. Lokální aspekt najdou rovněž u nabízených pokrmů – oblíbených českých chuťovek vycházejících z aktuálních dining trendů připravených z lokálních surovin.
V současné situaci bar samozřejmě dodržuje veškerá hygienická a bezpečnostní opatření: pro hosty jsou u vstupu i v baru připraveny dezinfekce rukou, stoly jsou minimálně jeden a půl metru od sebe, všichni zaměstnanci nosí roušky a rukavice a dodržují všechna přísná hygienická opatření v souladu se standardy společnosti Marriott. Bar preferuje bezkontaktní platby.
Zdroj: PR
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.