Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Úspěch moravských piv: Dvakrát zlatý Zubr

Úspěch moravských piv: Dvakrát zlatý Zubr

12. 10. 2020 - Pivovar Zubr i v letošním roce zazářil na odborné degustační soutěži České pivo 2020, kterou pořádá Český svaz pivovarů a sladoven.

Její výsledky jsou každoročně vyhlašovány na Svatováclavské slavnosti českého piva. Nejlepším 11 % světlým ležákem degustační komise zvolila Zubr Grand, v kategorii světlých výčepních piv zvítězil Zubr Gold, druhé místo v téže kategorii pak obsadil Zubr Classic. V konkurenci světlých ležáků uspěl také Zubr Gradus, který svým třetím místem potvrdil dlouhodobou a stálou kvalitu piv přerovského pivovaru Zubr, na jejichž výrobu již více než dvacet let dohlíží sládková Nataša Rousková.

„Máme radost z každého ocenění a musím říci, že v letošním roce, který byl a stále je pro pivovary mimořádné náročný, nás úspěch těší o to více. Chceme vařit to nejlepší poctivé české pivo z nejkvalitnějších regionálních surovin, protože český pivař je náročný zákazník a my mu chceme vždy přinášet jen to nejlepší,“ říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Pivovar Zubr se zaměřuje na výrobu tradičních českých piv, tedy spodně kvašených. V nabídce má široký sortiment od „desítky“ po vícestupňové speciály. „Doplňujeme stálý sortiment a zároveň přicházíme i s pivními speciály, aby naši zákazníci měli možnost výběru podle své chuti. Velice mě

těší, že naše nejnovější piva ve stálé nabídce, tedy Zubr Grand a Zubr Gradus, se velice rychle zabydlela nejen na poli soutěžním, kde každoročně sbírají nová ocenění, ale také přímo u konzumentů. Protože především pro ně piva vaříme,“ popisuje nabídku pivovaru Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.

Pivovar Zubr úspěchem v soutěži navázal na jen několik měsíců staré vítězství v odborné degustační pivovarské soutěži o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2020, kde se stal absolutním šampionem mezi 53 přihlášenými značkami ležák Zubr Gradus.

Foto: ředitel pivovaru Tomáš Pluháček a sládková Nataša Rousková

Prestižní odborná soutěž České pivo se letos konala již po dvacáté. Český svaz pivovarů a sladoven vyhlásil letošní vítěze v šesti kategoriích: světlý ležák, 11% světlý ležák, světlé výčepní pivo, tmavé pivo, nealkoholické pivo neochucené a nealkoholické pivo ochucené. Senzorické vlastnosti piv posuzuje degustační komise složená z pivovarníků, pedagogů a odborníků ze středních a vysokých škol, Chmelařského institutu a Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Odborným garantem je Výzkumný ústav pivovarský a sladařský. Objektivita hodnocení je zajištěna dvoukolovým hodnocením.

 

Zdroj: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz