Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

MORAVSKÝ CUKRÁŘSKÝ ŠAMPIONÁT

MORAVSKÝ CUKRÁŘSKÝ ŠAMPIONÁT

12. 10. 2020 - OLOMOUC - V dnešní době pandemie COVID-19, která nepřeje pořádání kuchařských a cukrářských soutěží, se podařilo díky úsilí předsedy pobočky AKC ČR, Severní Morava a Slezsko ing. Václava Formana a členů představenstva pobočky Tomáše Hrdého, Stanislava Hradečného a Karla Drápala uskutečnit na výstavišti Flora Olomouc ve dnech 3. a 4. října 2020 druhý ročník soutěže Moravský cukrářský šampionát.

Záštitu nad akcí převzal primátor statutárního města Olomouc Mgr. Miroslav Žbánek, MPA. K pořádání akce velkou měrou přispělo Výstaviště Flora Olomouc a.s. a Moravská střední škola s.r.o., Olomouc.

Soutěžilo se v kategorii Dekorativní perníky - zlatá medaile: Lenka Přibylová. V kategorii umělecký exponát - zlatá medaile: Romana Bajerová, Tereza Pacovská - stříbro, Alena Musilová - bronz. V kategorii Svatební dort zde nebyla udělena zlatá medaile, stříbro obdržela Petra Bílá, bronz Eva Dlouhá. V kategorii Jedlé květy zvítězil Břetislav Brablec.

Pavilon E, kde byly vystaveny všechny cukrářské exponáty, se těšil značné pozornosti návštěvníků podzimní Flory. Mohli zde obdivovat úžasné umění cukrářů.

Mezi členy hodnotící komise byli skuteční odborníci: paní Pavlína Berzsiová, viceprezidentka AKC ČR pro cukrářskou sekci, a pan Josef Maršálek, známý z televizního pořadu Peče celé Česko.

V sobotu a neděli pak také v odpoledních hodinách v pavilonu, kde se uskutečnila cukrářské soutěž, proběhla kuchařská show kapitána Juniorského týmu AKC ČR, pobočky Severní Morava a Slezsko, Tomáše Hrdého s mladými členy týmu.

Přes všechny obtíže se druhý ročník Moravského cukrářského šampionátu vydařil a již začínáme plánovat ročník příští.

Zdroj: AKC ČR

Foto: Ondřej Poloprudský

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz