Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Nejlepší mladá vína přichází

Nejlepší mladá vína přichází

21. 10. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - Už za necelý měsíc se začnou po celé zemi otevírat první láhve vín ročníku 2020, tedy Svatomartinského vína.

S ohledem na vývoj epidemie a vládní opatření omezující akce pro veřejnost a provoz restaurací a vináren může být letos Svatomartinského o něco méně než obvyklých cca 2 000 000 prodaných lahví.

Pokud se situace nezlepší a restaurace zůstanou uzavřené i po 11. 11., dodají vinaři na trh cca o 25 % méně Svatomartinských vín ročníku 2020. Kvalita vína bude jako každý rok zaručena.

„Popularitě Svatomartinských vín v minulých letech odpovídala i bohatá nabídka originálních akcí konaných napříč celou republikou. S ohledem na zpřísněná opatření se v letošním roce nebude konat tradiční Svatomartinský košt v Brně a dojde i k rušení ostatních svatomartinských slavností. Provoz restaurací bude v nejlepším případě výrazně omezen,“ sdělil Ing. Jaroslav Machovec, ředitel Vinařského fondu, který ochrannou známku Svatomartinské vlastní a každoročně ji propůjčuje vinařům a dodal: „Říká se, že veselá mysl je půl zdraví, a proto bychom si ani za současné situace neměli nechat svatomartinský přípitek vzít. Moravská a česká vína patří k hezkým chvílím v našich životech a nejinak tomu bude i letos a se Svatomartinským vínem. Hezké chvíle se ale dají jednoduše zažít i doma. Víno si můžeme objednat prostřednictvím e-shopů našich vinařů nebo koupit v obchodech, jídlo pak třeba prostřednictvím donáškových služeb. Tento způsob oslavy svatého Martina je nejenom bezpečný, ale zároveň poslouží jako podpora našim vinařů a restauratérů, kteří teď věrnost svých zákazníků potřebují.“

Zdroj: Omnimedia

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz