Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Z Východní Moravy mezi světovou elitu

Z Východní Moravy mezi světovou elitu

27. 10. 2020 - MODRÁ - Dobrých zpráv není nikdy dost, zvláště v době, kdy cestovní ruch prochází dosud největší krizí.

Příval informací a instrukcí k 2. vlně epidemie koronaviru odsunul do pozadí skvělý úspěch, na který dosáhl areál SKANZEN Modrá, když se v letošním ročníku celosvětové soutěže TOP 100 trvale udržitelných destinací (The Sustainable Global Top 100 Destination 2020) jako dosud jediný zástupce z ČR dostal mezi světovou elitu.

Soutěž je organizována neziskovou nadací GREEN DESTINATION, jejímiž hlavními partnery jsou odborné a akademické instituce a jejich experti. Nadace podporuje ekologicky šetrné a udržitelné formy cestovního ruchu, její doporučení jsou akceptována organizacemi cestovního ruchu na celém světě. Zařazení na seznam udržitelných destinací zvyšuje nejen prestiž lokality, ale také jí poskytuje významnou marketingovou podporu.

Dle organizátorů celosvětové soutěže si projekt SKANZEN Modrá ocenění vysloužil díky tomu, že obec klade velký důraz na životní prostředí, lokální biodiverzitu a ekologickou rovnováhu v přírodě. Mimo jiné zde probíhají vzdělávací a demonstrační aktivity, zaměřené na ekonomiku šetrnou k životnímu prostředí a lidskou činnost v krajině, která brání degradaci a ohrožení populace různých druhů a podporuje zachování původních druhů. Příklady dobré praxe obec Modrá často prezentuje na národních konferencích a tím ukazuje, jak lze obdobné projekty realizovat v různých lokalitách ČR.

Komplex SKANZEN Modrá tvoří Archeoskanzen Modrá, Centrum slováckých tradic, Živá voda Modrá, Stezka praturů, Terárium Modrá, hotel a restaurace Skanzen, rybníky, kostelík sv. Jana a okolní krajina.

Foto: Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz