Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Barmani podporují brněnské nemocnice a nabízejí vánoční dárky

Barmani podporují brněnské nemocnice a nabízejí vánoční dárky

02. 11. 2020 - BRNO - Snaží se podpořit vytížené nemocnice – kompletují ochranné plastové štíty, rozvážejí zdravotnickému personálu kávu, pečou dorty. Zároveň věří v podporu svých příznivců, které vybízejí, aby si nakoupili vánoční dárky na jejich novém e-shopu.

Brněnská gastronomická skupina Lidi z Baru vyvíjí aktivitu i v situaci, kdy obor pohostinství čelí nejhorší krizi v jeho moderní historii.

Před několika týdny se tady do noci bavívali hosté, dnes v prostorech oblíbených brněnských podniků Bar, který neexistuje a 4pokoje pracuje skupinka několika kolegů, kteří vyrábějí improvizované štíty pro zdravotníky z Fakultní nemocnice Brno. Čtyřčlenná směna zvládne za jeden den poskládat kolem 700 kusů.

„Používáme plastovou fólii, molitan nařezaný na kvádry a gumičky. Jednotlivé komponenty k sobě připevňujeme sešívačkou. Materiál dostáváme z nemocnice, hotové výrobky zpět zavážíme,“ říká Barbora Taszková, která normálně pracuje jako barmanka v baru Slast na Zelném trhu.

Lidi z Baru již takto brněnské fakultní nemocnici od minulého týdne doručili kolem sedmi tisícovek štítů. Spotřeba nemocnice v jarní vlně nákazy činila 30 tisíc štítů za celé období.

Lidi z Baru dále několikrát týdně rozvážejí do čtyř brněnských nemocnic termosky s výběrovou kávou od pražíren Rebelbean a Motmot, limonády Zázračná a Osmička vlastní produkce a domácí sladké pečivo v čele s oblíbeným mrkvovým dortem ze 4pokojů. Kromě FN Brno takto zásobují i FN u svaté Anny, Úrazovou nemocnici a Nemocnici Milosrdných bratří.

„Nemocnicím momentálně chybí stovky zdravotníků, kteří se ocitli v karanténě nebo pracovní neschopnosti. Ti zbylí jsou už vyčerpaní a zaslouží si maximální podporu. Kdokoliv se k naší dovážce může připojit. Stačí nás kontaktovat zprávou na sociálních sítích a my vaše výtvory zdravotníkům dovezeme. Věřte, že jim dobroty dělají velkou radost a pomáhají jim ustát toto složité období,“ zdůrazňuje Tomáš Křemenák, jenž spolupráci Lidí z Baru s nemocnicemi koordinuje.

Personál FN u svaté Anny ještě dočasně posílil kuchař z Baru, který neexistuje – několika směnami vypomůže ve stravovacím provozu nemocnice.

Zatímco podporuje zdravotníky, je sama gastronomická skupina Lidi z Baru z velké míry odkázaná na náklonnost svých příznivců. Rozvozy drinků a jídel samozřejmě nemohou zdaleka nahradit běžné tržby, barmani proto vsázejí na nově spuštěný e-shop lidizbaru.cz plný limitovaných předmětů a potenciálních vánočních dárků.

K dostání jsou například ručně vyráběné keramické servisy ze Super Panda Circusu, pestrobarevné 4pokojové ponožky, dýmkařské náustky a obrazy ze Slasti, čepice od Turbomoštu, desková hra Tour de Bar nebo právě vydaná kniha zakladatele skupiny Honzy Vlachynského nazvaná Šéfové jsou kok*ti. Nabídka čítá čtyři desítky produktů, některé z nich se budou časem obměňovat.

„Je to jedna z cest, jak můžeme přežít druhou vlnu pandemie. Na e-shopu nabízíme nevšední designové předměty převážně z naší dílny vhodné k vánočnímu obdarovávání. V mých tajných snech nachází celé Brno pod stromečkem něco od nás,“ přiznává Honza Vlachynský.

 

Zdroj: Lidi z Baru

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz