Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Besedy o dobrodružství, koncerty i atraktivní Mikulášská jízda. Východní Morava láká

Besedy o dobrodružství, koncerty i atraktivní Mikulášská jízda. Východní Morava láká

26. 11. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Besedy s dobrodružnými tématy i herečkou Květou Fialovou, kvalitní hudba, zábava pro děti. Takový bude nadcházející týden na Východní Moravě.

Na povídání o „Matce amerických cest,“ slavné Route 66, zve Dům kultury v Uherském Brodě. Uskuteční se ve středu 28. listopadu. Route 66 byla původně interstátní cestou v USA a stala se součástí americké historie. Dnes je snem hlavně motorkářů tuto silnici projet. Několikrát ji projel i Zdeněk Jurásek, člen České asociace Route 66. Díky nepříznivému počasí s kamarády prožil opravdu nevšední dobrodružství, ze kterého vznikl i poutavý film. „Zvláštní kouzlo Route 66 je skryté v nostalgii ke starým dobrým časům spjatých s útěkem za lepšími životními podmínkami na Západ,“ svěřil se Zdeněk Jurásek.

Lezecké centrum Vertikon ve Zlíně zve ve stejný den na přednášku Tři horolezecké světy, která začne v 19 hodin. Přednášejícím bude Dušan „Stoupa“ Janák, který realizoval výstupy v Tatrách, Alpách, na Pamíru v Asii, za "velkou louží" nebo za polárním kruhem. Na výstupech, které patří k nejtěžším v daných horských lokalitách, přiblíží tři zcela odlišné přístupy k (horo)lezectví. Vstupné na akci je ve výši 80 korun, studenti, senioři, držitelé permanentek Vertikon a členi ČHS zaplatí o 20 korun méně.

V Kulturním zařízení ve Valašském Meziříčí vystoupí ve středu od 20 hodin Michal Hrůza se svojí Kapelou Hrůzy. Tento zpěvák, skladatel a textař je zakládajícím členem a dlouholetým frontmanem skupiny Ready Kirken, pro kterou složil a napsal více než padesát písní a textů. V roce 2006 se vydal na sólovou dráhu a založil Kapelu hrůzy, se kterou od té doby vydal již dvě studiová alba. Vstupné na koncert stojí v předprodeji 100 korun, na místě 150 korun.

Masarykovo náměstí v Napajedlech ožije v pátek 30. listopadu farmářskými trhy. Začnou v pravé poledne a potrvají do 18 hodin. „Z bohaté nabídky si budete moci vybrat uzenářské speciality, domácí zabíjačku, tradiční beskydské sýry, frgále, medy a produkty z medu, koření, pečené čaje. Nebude zde chybět ani keramika, výrobky z pedigu, ručně pletené košíky, vánoční ozdoby a ruční výrobky ze dřeva a kůže,“ prozradili organizátoři. Poslední letošní farmářský trh v Napajedlích bude provázet rozsvěcování vánočního stromu s bohatým kulturním programem.

Luhačovice se v pátek těší na Adventní zpívání v hale Vincentka, začne v 19:30. „Těšit se můžete na pěvecký sbor Mužáci a Děvčice z Vonice,“ sdělila Petra Hověžáková z místního informačního centra.

Ani v letošním roce nebude chybět ve Zlíně, Otrokovicích a Želechovicích nad Dřevnicí Mikulášský autobus. Třetí ročník akce s názvem Mikulášská jízda se uskuteční v sobotu 1. prosince. Vypraveny budou dva vyzdobené kloubové autobusy s Mikuláši, anděly i čerty. Vyjedou z vozovny v 8:45 hod. a se svým předvánočním programem zastaví postupně na točnách Jižní Svahy-Kocanda, Bartošova čtvrť, Příluky, Jižní Svahy-Středová, Sportovní hala, v Otrokovicích u Společenského domu a na náměstí, na návsi v Želechovicích a odpoledne ještě podruhé na Kocandě, Středové a Bartošově čtvrti. Na vybraných točnách MHD je připraven mikulášský program pro děti. Mikulášské autobusy budou na své trase zastavovat na všech zastávkách a jízda s nimi bude bezplatná. Jezdit se bude do 18 hodiny. Více na www.dszo.cz

Do Otrokovické Besedy zavítá v sobotu 1. prosince vzácný host, legenda českého filmu Květa Fialová. Beseda se slavnou herečkou začne v 19 hodin. Květa Fialová se ve filmu objevila už ve 40. letech a sehrála řadu postav. Stejně tak později v televizních inscenacích a seriálech, i v dabingu. Zřejmě nejznámější rolí je postava barové zpěvačky Tornado Lou v parodii Limonádový Joe aneb Koňská opera. Vstupné stojí 200 nebo 180 korun.

Zvonice na Soláni na Vsetínsku zve v neděli 2. prosince na vernisáž výstavy obrazů Nejsou zapomenuti ze soukromé sbírky Urbanových a slaměných ozdob mistra tradiční rukodělné
výroby Zlínského kraje Františka Zusky. „Program začne ve 14 hodin, o hudební doprovod se postará Cimbálová muzika Soláň,“ prozradila Alena Vašutová ze Sdružení pro rozvoj Soláně.

Další zajímavé nabídky naleznete na www.vychodni-morava.cz a na našem webu www.stamgastagurman.cz v menu AKCE.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz