Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Pivovar slaví konec uzavření restaurací

Pivovar slaví konec uzavření restaurací

07. 12. 2020 - SVIJANY - Dlouho očekávaný konec uzavření restaurací, obchodů a služeb a nadcházející vánoční a novoroční svátky oslaví Pivovar Svijany společně novým pivem Svijanským Svátkem.

Stejně jako v případě Svátečního ležáku, který pivovar uvařil u příležitosti červnového otevření restaurací po první vlně koronaviru, jde o sudové sezónní pivo, které bude na čepu vybraných svijanských restaurací a hospod jen po omezenou dobu.

„Téměř třetinu letošního roku zůstala většina restaurací a hospod zavřená. To je samozřejmě zoufalá situace pro všechny jejich provozovatele. Ale trpí tím i pivaři a zvláště pak milovníci točeného piva. Jistě se po skončení nouzového stavu do svého oblíbeného podniku sami rádi vrátí, ale abychom jim dali ještě jeden pádný důvod pro jeho návštěvu, uvařili jsme další výjimečné sezónní pivo,“ řekl ředitel Pivovaru Svijany Roman Havlík. „Připíjíme s ním všem na zdraví, hlavně však celému českému pohostinství, kterému přejeme, aby se dokázalo co nejdříve opět postavit na nohy.“

Svijanský Svátek je třetí v řadě kroužkovaných piv ze Svijan. Stejně jako Zámecký Máz a Sváteční ležák je inspirován starými recepturami, podle nichž se v minulém století vařilo pivo zavážené před zimou na nepřístupné horské chaty. „Hotový Svijanský Svátek se po filtraci znovu zakvašuje rozkvašenou mladinou, tzv. kroužky, a po opětovném zakvašení plní do sudů, v nichž dokváší potřetí. Obsahuje velké množství živých pivovarských kvasinek, a tedy i vitamínů skupiny B a dalších tělu prospěšných přírodních látek,“ přibližuje další svijanské pivo sládek Petr Menšík.

 

Zdroj: Temper Communication

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz