11. 12. 2020 - ČR - 3. prosince došlo k otevření gastronomických podniků v ČR po druhém letošním lockdownu, který tentokrát trval téměř 2 měsíce.
Návštěvníci po otevření podniků přišli
54 % pravidelných návštěvníků stihlo zajít do podniků během prvních 5 dnů po otevření.
48 % hostů „zašlo na pivo“
36% na jídlo, polední menu
32% na „lepší oběd, večeři“
19% hostů na kávu
Návštěva podniků je bezpečná
8 z 10 hostů, kteří navštívili podniky během prvních dnů po otevření (prosinec 2020) potvrzují, že provozovatelé podniků dostatečně dodržují všechna nařízení ohledně prevence a omezení šíření onemocnění Covidem. Pouze 2% hostů považují dodržování těchto nařízení za nedostatečné.
Podle hostů je důležité, aby se stabilizovala situace na trhu a neměnila se neustále pravidla pro jejich návštěvnost. Je potřeba vylepšit mediální obraz o návštěvách podniků, který hosty od jejich návštěvy odrazuje. Přitom jejich vlastní zkušenosti potvrzují, že při dodržování pravidel je pobyt v podnicích zcela bezpečný.
Zdroj: Data servis s.r.o.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.