Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Oblíbená vánoční jídla šéfkuchařů

Oblíbená vánoční jídla šéfkuchařů

21. 12. 2020 - ZLÍNSKO - ZEPTALI JSME SE: Jaké je vaše oblíbené vánoční nebo novoroční jídlo, které byste nám doporučil?

JULIUS LÖFFLER
ŠÉFKUCHAŘ
LA VILLA RESTAURANT ZLÍN

 

Asi jako každý kuchař se i já těším na vánoční svátky, které si užiji s rodinou a dobrým jídlem. Ze všeho nejvíc myslím už teď na štědrovečerní polévku. Je podle receptu mojí babičky, vařila nám ji i moje maminka, a teď ji vařím svým dětem na oplátku já. Jedná se o slovenskou kapustnici s uzeným masem, čabajskou klobásou, sušenými houbami a sušenými švestkami. Přes rok se k ní nedostanu, a o to víc je pro mě vzácnější.

 

MIROSLAV JANČA
ŠÉFKUCHAŘ
RESTAURACE ATMOSFÉRA LUHAČOVICE

Mým nejoblíbenějším vánočním jídlem je tradiční smažený kapr. Připravuji si ho ale vylepšený s mandlemi. Bramborový salát si pěkně dopřávám s crème fraîche. Když pominu tradice a kapra, mám moc rád také netradiční filet z lososa s parmazánovým krémem a pečenou podzimní zeleninou. K vánočnímu hodování samozřejmě patří i cukroví. A jako nápoj letos určitě zvolím nějaké regionální pivo, abych v této nelehké době podpořil malé rodinné pivovary.

 

PETR NOVOTNÝ
ŠÉFKUCHAŘ
GRANDHOTEL TATRA VELKÉ KARLOVICE

Mé oblíbené vánoční jídlo je klasický smažený kapr, ovšem s netradičním bramborovým salátem. Jeho kouzlo je v tom, že jen vložím ingredience na talíř, a každý si ho zamíchá a dochutí podle sebe. K němu podávám ještě smaženou kroketu. Jde vlastně o kapří kroketu provoněnou bylinkami, a to dost výrazně. Dávám tam mimo jiné kardamon. A samozřejmě na talíři máme i smaženého kapra. Tuto večeři už několik let po sobě připravuji v práci sobě i kolegům. Štědrý večer totiž trávím v naší restauraci.

 

MARTIN LUKEŠTÍK
ŠÉFKUCHAŘ
HOTEL SKANZEN MODRÁ

Na Vánoce moc rád dodržuji naše rodinné tradice. Takže polévka vždy musí být houbová. Dělám ji klasickou ze sušených hub, které si mimochodem coby vášnivý houbař sám sbírám, kořenové zeleniny a z brambor. Na našem štědrovečerním stole nesmí chybět smažený kapr a bramborový salát. A zatímco mojí rodině ho připravuji pěkně postaru, já sám si ho dopřávám bez majonézy. Nemám ji rád.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz