Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Gastronomie má budoucnost aneb škola, která vás bude bavit

Gastronomie má budoucnost aneb škola, která vás bude bavit

29. 12. 2020 - ČR - Jen málokterá škola nabízí atraktivní výuku a zároveň příslib do budoucna, že absolventi najdou uplatnění na trhu práce. Střední škola gastronomie a obchodu Zlín to ale dokáže. Ze svých studentů totiž dělá skutečné odborníky. A po těch je mezi zaměstnavateli velký zájem.

Střední škola gastronomie a obchodu Zlín v posledních dvou letech zaznamenala nárůst zájemců o gastronomické obory a zároveň navázala spolupráci s významnými gastronomickými partnery Zlínského kraje. „Nesmírně nás těší spolupráce se silnými moderními firmami, jako je Bistrotéka ve Zlíně, kde se žáci dostávají do atraktivního pracovního prostředí a mají možnost pracovat na všech střediscích s vynikajícími odborníky,“ kvituje ředitel školy Petr Úředníček.

STUDENTI SE UČÍ OD NEJLEPŠÍCH
Škola se snaží, aby se studenti naučili modernímu pojetí gastronomie s vědomím, že jen se zájmem o obor, s pracovitostí a pílí to mohou v životě někam dotáhnout. Což dokazuje spolupráce s restaurací La Villa Zlín, kde se studenti setkávají s prvotřídními odborníky, jakým je například šéfkuchař Július Löffler, jehož podpora žáků v oblasti gastronomie je výborná,“ řekl ředitel.

Žáci také dlouhodobě pracují ve Velkých Karlovicích pod vedením skvělých instruktorů Ondřeje Kulišťáka a Petra Novotného. Vedení Grand hotelu Tatra, Kyčerky a Vodního světa nabízí mladým lidem šanci zapojit se do veškerých činností spojených s provozováním těchto špičkových zařízení. Mladé gastronomy najdete také v hotelu Alexandria v Luhačovicích a mnoha regionálních restauracích.

ZKUŠENOSTI SBÍRAJÍ I ZA HRANICEMI
Aby si studenti této školy rozšířili své odborné dovednosti, zúčastňují se i zahraničních stáží. „V posledních letech se nám podařilo zorganizovat několik podpůrných akcí pro naše žáky ve formě vaření s významnými odborníky a profesionálními barmany, kteří dokáží skvěle žáky motivovat a představují pro ně jedinečný vzor. Velkou podporu máme také od chlapců z rakouského baru TGI Fridays – Lukáše Jílka, několikanásobného barmanského šampiona v síti TGI Fridays, a Michala Floriše, neuvěřitelného profesionála ve svém oboru. Velice zajímavá byla pro naše studenty zkušenost vyzkoušet si práci barmana přímo ve Vídni v baru TGI Fridays která, jak věřím, se bude doufám opakovat,“ prozradil Petr Úředníček.

Zahraniční spolupráce je pro školu velmi důležitá a přínosná. Vedení školy věří, že se brzy uskuteční již schválený projekt přeshraniční spolupráce se školou v Trenčíně založený na výměně vzájemných zkušeností. „S radostí se setkáváme s kolegy z Hotelové školy Ludovíta Wintera, která je opravdu na vynikající odborné úrovni. V rámci projektu ERASMUS+ mají za sebou naši žáci řadu zkušeností z odborných stáží ze zahraničí. Mezi velmi oblíbené odborné akce patří opakovaně i Škola vaření v Itálii,“ upozornil.

STUDENTY PŘIPRAVUJÍ NA DNEŠNÍ SVĚT
Aby se studenti v dnešní době dobře orientovali, škola je vybavuje znalostmi a dovednostmi z atraktivních oborů jako jsou baristika, barmanství, sommelierství, úprava ryb, moderní trendy v české gastronomii, výrobky studené kuchyně pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami nebo třeba food carving. „Jsme škola podporující žáky se speciálními vzdělávacími potřebami a žáci s handicapem mohou u nás vždy očekávat pomocnou ruku,“ podotkl Petr Úředníček.

Škola nabízí jak maturitní obory, tak i obory s výučním listem, se zaměřením na gastronomii. Podporuje dále žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, kterým vytváří optimální podmínky pro jejich studium. Mezi obory nabízené těmto žákům patří: malířské a natěračské práce, zednické práce a tesařské práce. „Po těchto uvedených oborech je ze strany studentů menší zájem, ale šikovné ruce jsou a budou potřeba,“ dodal ředitel.

Více informací najdou zájemci na: www.gaozl.cz.

BĚHEM STUDIA PRO NAŠE ŽÁKY NABÍZÍME ŘADU ZAJÍMAVÝCH AKCÍ:

• Gastronomické soutěže
• Koktejlový kurz
• Zahraniční stáže
• Flairový kurz
• Sommelierský kurz
• Carvingový kurz
• Barmanské soutěže
• Sportovní kurzy
• Sportovní kroužky a soutěže

NABÍZÍME TYTO OBORY VZDĚLÁNÍ:

4letý maturitní obor Gastronomie, odborné zaměření:
• Gastronomie s hotelovým provozem

3letý obor Kuchař – číšník,odborné zaměření:
• Kuchař(ka)
• Číšník, servírka
• Kuchař(ka) – číšník, servírka

2letý nástavbový maturitní obor

Gastronomie (určeno pro absolventy 3letého oboru Kuchař – číšník)
3leté obory:
• Tesařské práce
• Zednické práce
• Malířské a natěračské práce
• Prodavačské práce
• Stravovací a ubytovací služby
• Pečovatelské služby
2letý obor:
• Praktická škola dvouletá

Střední škola gastronomie a obchodu Zlín | Univerzitní 3015, Zlín | tel. 577 210 606, 604 824 051 | e-mail: skola@gaozl.cz

Text a foto: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz