Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Novinky v projektu CZECH SPECIALS

Novinky v projektu CZECH SPECIALS

04. 01. 2021 - ČR - Zájem o certifikace trvá. Těsně před uzavřením restaurací se do projektu Czech Specials stihla úspěšně certifikovat nově otevřená restaurace Yalta Craft Bistro v Praze na Václavském náměstí, kde se o prezentaci moderní české kuchyně stará šéfkuchař Marek Šáda.

Ochutnat zde můžete například netradiční pojetí koprové omáčky s raviolou s trhaným hovězím masem, kachnu s rizotem z červeného zelí či vynikající větrník. O certifikaci požádaly i další restaurace a kontroloři se do nich vydají hned, jak to situace dovolí.


SEMINÁŘO REGIONÁLNÍ GASTRONOMII
Jaké jsou typické pražské a středočeské speciality? Jak je pro hosty připravit moderně a lákavě? Na tyto otázky dával odpovědi v pořadí již druhý odborný kuchařský seminář pod patronací Czech Specials „Regionální gastronomie ve 21. století“, který se konal 23. září v gastronomickém studiu Vysoké školy hotelové v Praze. Poté, co si účastníci poslechli o historii a vývoji pražské a středočeské kuchyně si pod vedením lektora AKC ČR Pavla Bortníka uvařili polévku Pajšlouku z králíka s kreplachem, nadívaného telecího pavoučka s hráškovým pyré, karotkovým prachem a opečeným škubánkem, dále králíka na smetaně s králičími ledvinkami a širokými nudlemi a jako dezert překvapivě jednoduché a výborné pražské kružálky. Seminář byl určen pro kuchaře z certifikovaných i necertifikovaných restaurací, ale nové znalosti zde načerpali i odborní učitelé. Semináře na téma regionální kuchyně budou v příští roce pokračovat, a pro kuchaře z certifikovaných restaurací za zvýhodněných podmínek.

CO SE CHYSTÁ
Každý úspěšný projekt by se měl dále rozvíjet, proto se připravuje rozšíření certifikace na cukrárny a kavárny. Certifikovány do projektu Czech Specials budou ty provozovny, které splní podmínku vlastní výroby několika druhů typicky českých cukrářských výrobků. V současné době se připravují nejen pravidla, ale i seznam výrobků označených jako Czech Specials.

Text a foto: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz