Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Na Východní Moravu vchází Vánoce

Na Východní Moravu vchází Vánoce

26. 11. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Vánoce se rychle blíží. Poznat to bude i na akcích pořádaných v nadcházejících dnech na Východní Moravě. Ty se ponesou například ve znamení rozsvěcení vánočních stromů.

Ve čtvrtek 29. listopadu se Vánoční strom rozzáří na náměstí Míru ve Zlíně. Doprovodný program začne v 15 hodin, kdy začne přímý přenos koncertu Collegia Antonína Dvořáka z obřadní síně zlínské radnice. Od 16 hodin začne už samotné rozsvěcení. Na náměstí bude možné si koupit teplé nápoje, výtěžek z jejich prodeje bude věnován na očkování proti dětské obrně v mezinárodním projektu PolioPlus. O vytvoření vánoční atmosféry se postarají ZUŠ Harmonia a Divadlo Koráb. Pro děti bude připravená Ježíškova pošta.

Velké náměstí v Kroměříži bude od čtvrtka do pátku 30. listopadu patřit Magickým Vánocům. Pro dospělé je připraven jarmark s výrobky s vánoční tématikou - adventní dekorace, vánoční ozdoby, vánoční ubrusy a prostírání, dekorační svíčky, malované sklo, drobná keramika, šperky, výrobky z drátu, kovu i ze dřeva atd. Samozřejmě nebudou chybět ani stánky s vánočním pečivem a s občerstvením včetně horké medoviny či punče na zahřátí a spoustou dalších dobrot. Pro malé návštěvníky je nachystán zábavný program. Ve čtvrtek začne v 14:30 a potrvá do podvečera, jeho součástí bude například žonglérský workshop, Hrátky s čerty Jiřího Hadaše, slavnostní rozsvícení vánočního stromu nebo ohňová show v podání skupiny Andor Viridis. V pátek začne v 15 hodin loutkové představení Na Betlémem svítí hvězda v podání Divadla eMILLIon, na které naváže pásmo koled. Od 1. do 16. prosince bude kroměřížské Výstaviště Floria prezentovat atraktivní výstavu 150 nejrůznějších betlémů.

Od pátku do neděle 2. prosince ožijí Valašské Klobouky již 21. ročníkem Valašského mikulášského jarmeku. V sobotu, v hlavní den programu, celé město ožije lidovými tradicemi, zvyklostmi, ukázkami starodávných řemesel a obchůzkami mikulášských skupin. Na každém zastavení bude možné si dát něco dobrého z tradiční valašské kuchyně, třeba jehněčí steaky, klobásky, vdolečky, frgály či kyselici.

Kroužek divadelních ochotníků ve Hvozdné na Zlínsku zve na tradiční výstavu betlémů, navštívit ji bude možné od pátku do neděle. I letos jsou připraveny ukázky lidské šikovnosti, píle a fantazie. Betlémy budou nejen ze dřeva a keramiky, ale také z vlny, příze, drátků, skla, kovu, slámy, velké i malé, domácí i zahraniční, barevné i přírodní, mechanické i figurální. Aktuální vánoční trendy bude prezentovat zástupce ČR v evropské soutěži floristů, mistr Jaromír Kokeš. Nebude chybět ani nabídka adventních věnců, vánočních dekorací, doplňků, perníčků... a nakonec samozřejmě horká medovina, svařák a vanilkový rohlíček! Akci doprovodí i ukázky starých řemesel výroby ze šustí, kovu, korálků, vosku, příze, dřeva aj.

Valašské Meziříčí zažije v pátek rozsvěcování vánočního stromu, dojde k němu v 17:30 na náměstí. Po celý den bude současně probíhat mikulášský jarmark v podvečer s mikulášskou nadílkou pro děti.

Také Napajedla zvou v pátek na Masarykovo náměstí na rozsvícení symbolu Vánoc, proběhne v 16 hodin. V rámci bohatého kulturního programu nebudou chybět ani farmářské trhy.

Otrokovice pořádají v pátek rozsvícení Vánočního stromu a Vánočního osvětlení města. Tradiční akce s kulturním programem začne v 16:30 na náměstí 3. května. Budou se zpívat koledy, chystá se tradiční punč a svařené víno vařené přímo na místě a grilované speciality při charitativní akci Pomáháme potřebným.

I v Brumově-Bylnici se bude v pátek rozsvěcovat Vánoční strom, a to od 17 hodin. Tradiční akce pro děti i dospělé nabídne doprovodný program a nadílku pro nejmenší na brumovském náměstí. Nebude chybět ani voňavé občerstvení.

V Ostrožské Nové Vsi se v sobotu bude zpívat pod Vánočním stromem. Nejprve od 15:30 v Památném domečku, odkud se půjde rozsvítit Vánoční strom. V Památném domečku budou pro návštěvníky připraveny ukázky řemesel, prodej vánočních předmětů a něco horkého na zapití.

Na náměstí E. Beneše v Holešově se v sobotu uskuteční tradiční vánoční trhy. S bohatým kulturním programem, v němž vystoupí od 10 hodin dětský folklórní soubor, Banana Vox, Dramatický kroužek a Holešovští trubači. V 16 hodin přijde na řadu Dechová hudba Žopanka, v 16:30 Banana Vox, V 17 hodin bude slavnostně rozsvícen vánoční stromek.
D

alší zajímavé nabídky akcí s vánoční tématikou naleznete na www.vychodni-morava.cz a na našem webu www.stamgastagurman.cz v menu AKCE.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz