06. 01. 2021 - ČR - Příběh o knězi, který tajně oddával dvojice a vysloužil si za to krutý trest je známý. Jmenoval se svatý Valentýn a oslavy jeho památky se tradují již desítky let. Zamilovaní tak slaví jeden den v roce, který je věnován pouze jim.
Ať už slavíte Valentýna poprvé, nebo podesáté, připravili jsme si pro vás tip na dárek.
Valentýnské pralinky
Ingredience:
250 g hořké čokolády (70% kakaa)
200 g mléčné čokolády (40% kakaa)
150 g smetany
50 g másla
100 ml Rotkäppchen Riesling Sec
na obalení: jedlý zlatý prach, kakao, nasekané oříšky, strouhaný kokos
Postup:
1) Čokoládu nasekejte najemno a vložte do misky.
2) Za stálého míchání na středním plameni ohřejte smetanu, máslo (jen do chvíle než se máslo rozpustí). Horkou směsí zalijte čokoládu a rozmíchejte.
3) Přidejte sekt a zamíchejte.
4) Směs dejte chladit minimálně na 1 hodinu, nejlépe však do druhého dne.
5) Z vychlazené směsi lžičkou vykrojte kuličku, kterou v dlaních vytvarujte. Doporučujeme použít tenké kuchyňské rukavice. Práce s čokoládou je opravdu špinavá, a navíc teplo vašich dlaní čokoládu rozehřívá.
Kuličky obalte ve zlatém prachu, kakau, kokosu nebo nasekaných oříšcích.
Zdroj: BIG FISH & CO, s.r.o.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.