Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty

Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty

25. 01. 2021 - ČR - Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni…

Navíc se zase proměnily naše chutě a my toužíme po něčem vyloženě lehkém, nepříliš mastném. Pozor, to ovšem neznamená, že to nebude dobré! Pokud je pokrm nabitý kvalitními surovinami, které poznáte také díky značkám kvality (např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio), zažijete chuťové orgie. A navíc pak budete mít v bříšku jako v pokojíčku. Pojďme na to.

Pečený pstruh s čočkovým ragú

Ryby si nejspíše dopřáváte hlavně během léta a na Vánoce. Proč si je ale nepřipravit třeba právě teď, když jsou také k dostání? Nachystali jsme pro vás recept se pstruhem, protože má lahodnou jemnou chuť a dobře se odděluje maso od kostí. Ryby jsou díky nízkému obsahu tuků bezvadným tipem pro všechny, kteří potřebují zhubnout. A právě rybí tuk je balzám pro naši oběhovou soustavu, protože dokáže snižovat hladinu cholesterolu v krvi. K jednoduchému zpracování pstruha jsme vybrali zajímavou přílohu, a to čočkové ragú s cibulkou a kořenovou zeleninou.

RECEPT

Pečená dýně, sladké brambory, topinambur, mrkev a mix pražených semínek

Každý z nás má potřebu konzumovat maso úplně jinak. Jestliže patříte mezi lidi, kteří si pochutnají i na bezmasých pokrmech, nebo jste přímo vegetariáni, budete mít z tohoto receptu opravdu radost. Už napohled hraje jídlo lákavými svěžími barvami a úplně vybízí k ochutnání. Je totiž plný pečené dýně, sladkých brambor, mrkve, semínek, bylinek a také topinamburů, které možná znáte pod názvem „židovské brambory“. Jedná se de facto o druh slunečnice, jejíž hlíza je jedlá, a to jsou právě topinambury. Nechte si chutnat!

RECEPT

Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

Jestliže přemýšlíte, co byste mohli zobat třeba u televize nebo u nějaké společenské hry, pak jste kápli na ten správný recept. Základem našich karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo). Jedinečná vůně celeru protknutá česnekem a zázvorem a promíchaná s jemným krůtím masem je zkrátka neodolatelná. Samozřejmě vás nemůžeme ošidit o svěží jogurtový dip, který povýší karbanátky na další úroveň.

RECEPT

Pohanková kaše s mandlovým mlékem a karamelizovanými jablky a hruškami

Určitě jste už někde zaslechli, že je pohanka velmi cenná potravina. Její předností je např. obsah rutinu, který zpružňuje a posiluje naše cévy. Víte ale, jak ji připravit, aby vám zároveň chutnala? Uvařte ji protentokrát na sladko, a to v mandlové alternativě mléka se skořicí. Použijte med a dochuťte ji zkaramelizovanými jablky a hruškami, které dodají pokrmu šmrnc. Protože je pohanka přirozeně bezlepková a klasické mléko jsme nahradili mandlovým nápojem, mohou si na této dobrotě pochutnat i celiaci a lidé trpící alergií na mléčnou bílkovinu nebo laktózovou intolerancí.

RECEPT

 

Zdroj: Akademie kvality

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz