Štamgast & Gurmán

Valentýnské banány v čokoládě

Valentýnské banány v čokoládě

08. 02. 2021 - ČR - Užijte si nadcházející svátek zamilovaných a oslaďte si se svým protějškem společně strávené chvíle lahodným dezertem.

Kombinace ovoce a čokolády je léty prověřená klasika. Vyzkoušejte tentokrát toto spojení s banány a srdíčky, kterými dáte jasně najevo své city.

Kdo by nemiloval hříšné spojení ovoce a čokolády? Tato sladká klasika se výborně hodí na každou oslavu, a na oslavu lásky především. Užijte si společně strávené chvíle. Příprava dezertu vám nezabere příliš času a pomoci se zdobením mohou i děti.

Banány v čokoládě zdobené srdíčky

Ingredience

4 banány

jednorázové hůlky nebo silnější špejle či dřívka na nanuky

kvalitní čokoládové čočky

barevné zdobení

srdíčka HARIBO Love Hearts

 

Postup

1. V páře nad vodní lázní rozpusťte čokoládové čočky při teplotě 47 °C, aby čokoláda zůstala lesklá. Nemáte-li teploměr, všimněte si, kdy se při míchání na čokoládě začnou tvořit malé

bublinky.

2. Čokoládu nechte lehce vychladnout a přelijte ji do vysoké sklenice.

3. Banán rozpulte, do každé části napíchněte dřívko a opatrně namočte do čokolády ve sklenici.

4. Nechte čokoládu stéct a odložte banán na pečící papír.

5. Ihned dekorujte barevným zdobením a srdíčky Haribo, jakmile čokoláda zatuhne, srdíčka i další dekorace zůstanou držet.

 

Zdroj: PR.Konektor

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz