08. 02. 2021 - ČR - Užijte si nadcházející svátek zamilovaných a oslaďte si se svým protějškem společně strávené chvíle lahodným dezertem.
Kombinace ovoce a čokolády je léty prověřená klasika. Vyzkoušejte tentokrát toto spojení s banány a srdíčky, kterými dáte jasně najevo své city.
Kdo by nemiloval hříšné spojení ovoce a čokolády? Tato sladká klasika se výborně hodí na každou oslavu, a na oslavu lásky především. Užijte si společně strávené chvíle. Příprava dezertu vám nezabere příliš času a pomoci se zdobením mohou i děti.
Ingredience
4 banány
jednorázové hůlky nebo silnější špejle či dřívka na nanuky
kvalitní čokoládové čočky
barevné zdobení
srdíčka HARIBO Love Hearts
Postup
1. V páře nad vodní lázní rozpusťte čokoládové čočky při teplotě 47 °C, aby čokoláda zůstala lesklá. Nemáte-li teploměr, všimněte si, kdy se při míchání na čokoládě začnou tvořit malé
bublinky.
2. Čokoládu nechte lehce vychladnout a přelijte ji do vysoké sklenice.
3. Banán rozpulte, do každé části napíchněte dřívko a opatrně namočte do čokolády ve sklenici.
4. Nechte čokoládu stéct a odložte banán na pečící papír.
5. Ihned dekorujte barevným zdobením a srdíčky Haribo, jakmile čokoláda zatuhne, srdíčka i další dekorace zůstanou držet.
Zdroj: PR.Konektor
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.