Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Soutěž startupů - jedlé kelímky na kávu i tenisky s kávovou sedlinou

Soutěž startupů - jedlé kelímky na kávu i tenisky s kávovou sedlinou

30. 03. 2021 - ZLÍN - CzechInvest počtvrté organizuje Creative Business Cup, přehlídku nejlepších startupů z oblasti kreativních průmyslů.

Právě ze Zlína, z Památníku Tomáše Bati, totiž proběhne 30. března 2021 od 15:00 online přenos národního finále globální soutěže Creative Business Cup, které již počtvrté organizuje agentura CzechInvest. Nejlepší z 10 startupů z oblasti kreativních průmyslů bude reprezentovat Českou republiku na globálním finále, které bude probíhat online z Kodaně, společně s vítězem loňského ročníku – aplikací na boj proti šikaně FaceUp.

V rámci národního kola mezinárodní soutěže Creative Business Cup se odborné porotě představí celkem 10 startupů z oblasti kreativních průmyslů. Dva z nich řeší zábavnou formou propojení lidí se zrakovým postižením s širokou veřejností, ostravští Play by Ears pomocí audioher v telefonu, zlínský Labyront pomocí haptické deskové hry. Téma udržitelnosti spojuje holešovský Kave Footwear, tenisky z odpadu a kávové sedliny, ostravský Nilmore®, nový druh cirkulární textilie, a Jedlý kelímek, který nahrazuje plastové kelímky sušenkou s podobnými vlastnostmi. Platforma Artinii propojuje vlastníky filmových práv s pořadateli projekcí a diváky, propojení tradičního řemesla a moderních technologií ukazují hardwarové startupy, brněnští Leitners Watch vyrábějící chytré hodinky a Undout, který vyvinul nový typ budíku. Povýšit dětský zážitek z čtení pohádek za pomoci zvukových efektů má za cíl Readmio, úplně nové zážitky a vyšší spokojenost seniorům pak slibuje Flying Kale za pomoci virtuální reality.

Výherce národního kola bude reprezentovat Českou republiku na globálním finále tentokrát online z Kodaně.

O soutěži Creative Business Cup

Creative Business Network je nezisková organizace, která se zabývá podporou startupů z oblasti kreativních průmyslů. Od roku 2012 každoročně pořádá mezinárodní soutěž Creative Business Cup, která má za cíl podporovat kreativní startupy, propojovat je navzájem a pomoci jim při hledání investora i dobývání zahraničních trhů. Organizátorem českého národního kola soutěže je již čtvrtým rokem Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest. Přečtete si více informací o Creative Business Cup.

 

Zdroj: CZECHINVEST

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz