Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

OBJEVTE KOUZLO STŘEDOMOŘSKÉHO POBŘEŽÍ

OBJEVTE KOUZLO STŘEDOMOŘSKÉHO POBŘEŽÍ

Uherské Hradiště se může od začátku letošního roku pochlubit dalším skvostem. Přímo v historickém centru královského města vznikla netradiční kavárna a exkluzivní restaurace, které jsou inspirovány nejen architekturou, ale především gastronomií středomořského pobřeží. Nejen místní obyvatelé, ale také turisté si tak mohou vychutnat okouzlující atmosféru pasáže Menton a restaurantu Le Nautic, kdy již vlastní název dává punc italské originality a jihofrancouzské autenticity. Rozsáhlá investice holdingu SYNOT proměnila budovu v uherskohradišťské Prostřední ulici v jedinečné gurmánské zákoutí.

Text: PR, Foto: archiv firmy

Nově zastřešená pasáž přenese všechny návštěvníky do městečka Menton. Markýzy, okna s typickými okenicemi, živé olivovníky i nabídka typických jídel a nápojů dala vzniknout skutečné středomořské oáze. Vynikající italská káva, originální sladké moučníky, ale také lahodné saláty, sýry, ryby a třeba i právě připravené sushi pak umocňuje celkový prožitek. V prvním patře navázala na pasáž Menton středomořská restaurace Le Nautic, která si díky nabídce zážitkové gastronomie inspirované francouzskou a italskou kuchyni klade nemalé ambice. Nechce být však restaurací jen pro vyvolené.

Z jídelního lístku si zajisté vybere každý host, který si chce pochutnat na vynikající, ale také cenově dostupné kuchyni. Čerstvé bretaňské ústřice se šalotkovým vinegretem, minestrone se strouhaným parmazánem, salát z rucoly a cherry rajčátek s gratinovaným ovčím sýrem a opečenou slaninou, steak z norského lososa na lůžku z mladého listového špenátku, mořský vlk pečený ve vinné soli s bylinkami filetovaný přímo před hostem, špalíčky z vepřové panenky balené v italské pancettě s dijonskou omáčkou, telecí líčka na červeném víně s bramborovou kaší a restovanou zeleninou se žampiony, mušle ve vinné páře s šalotkou, grilované chobotnice, kalamáry a krevety, ale i pravé italské risotto a spaghetti.

To je jen krátký výčet z nabízených jídel. Všechny pokrmy jsou připravovány z čerstvých surovin. Ryby a mořské plody se dováží čerstvé dvakrát týdně přímo od moře. Zkušení kuchaři s mnohaletou zahraniční praxí pak doplňují stálý jídelní lístek o speciální denní nabídky. Vychutnat si tak můžete například lahodného humra z akvária umístěného přímo v restauraci. Kompaktní celek nové pasáže pak doplňuje několik salónků, sport bar v přízemí a pokerový klub v podkroví objektu.

PASÁŽ MENTON & RESTAURANT LE NAUTIC

PROSTŘEDNÍ UL. 40, UHERSKÉ HRADIŠTĚ

TEL.: 737 277 054

E-MAIL: PASAZMENTON@SYNOT.CZ

WWW.PASAZMENTON.CZ, WWW.LENAUTIC.CZ

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz