Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

SVATEBNÍ SPECIÁL: I svatební menu může mít svůj příběh

SVATEBNÍ SPECIÁL: I svatební menu může mít svůj příběh

15. 04. 2021 - ČR - Ptáte se, co tím máme na mysli? Tak si představte, že se na vaší svatbě sejdou dvě rodiny, vaši přátelé, spolužáci, kteří se navzájem neznají…

Většinou se je snažíme stmelit slivovicí, společnými hrami, tancem a zážitky. Ale co kdybychom začali dřív a pomohli jim rozjet konverzaci už u svatební hostiny? A místo nervózního cinkání příborů, byste slyšeli smích a vzájemné povídání.

Je to ve skutečnosti prosté, proměňte jídlo v interaktivní zábavu. Vyměňte klasický předkrm, servírovaný před každého hosta zvlášť, v mix různých misek servírovaných do středu stolu. Lidé si je budou vzájemně podávat a vyměňovat a každá miska bude nabízet jiné překvapení. A ideálně by přišel mezi hosty i šéfkuchař a popsal tajemství několika misek. Prozradil jejich původ a příběh. A když už vypráví kuchař, je to jen krůček k příběhům vašich hostů. Nikam se nespěchá, lidé nehltají, ale jídlo si užívají a s ním i společnost kolem. Zdá se vám to nereálné, a příliš komplikované? Stačí využít pozvání šéfkuchaře restaurace Element Brno (až to bude možné) a tento styl stolování si vyzkoušet. Opravdu funguje a není to pro číšníky a kuchaře komplikovanější, spíš naopak.

A dá se to aplikovat na hlavní chod. I tradiční svíčková může být servírovaná do středu stolu, kdy si každý host nabere tolik knedlíků, kolik zvládne, a nedojde pak ke zbytečnému plýtvání a vyhazování jídla. Neostýchá se požádat číšníka o přidání omáčky, protože ji má před sebou na stole a může si posloužit sám nebo nabídnout hostům kolem.

Pokud hledáte něco lehčího, než je tradiční svíčková, dostali jsme na Clubhouse tip na hovězí po burgunsku (Boeuf bourguignon) – krásně dušené, podávané s různými přílohami uprostřed stolu – bramborové nebo batátové pyré, grilovaná zelenina, a hodí se i k těstovinám. Takže můžete nabídnout zajímavé kombinace u jednoho hlavního chodu, a tak rozvinout konverzaci, jak to chutná sousedovi s jinou přílohou.

Pokud si přejete větší variaci pro své hosty, přejděte po polévce k obědovému rautu. Máte 120 osob a bojíte se, že by servírování trvalo příliš dlouho, jak budou stát v jedné frontě? Vytvořte samostatné sekce (stations), které budou nabízet např. burger bufet, druhá vegetariánskou sekci, jiná masovou, rybí speciality apod. Svatebčané budou na pohodu přecházet mezi různými „food stations“ a bude to pro ně takový malý festival jídla. A zase – zážitek a prostor ke konverzaci s kuchaři, obsluhou a mezi sebou.

O SVATBÁCH NA CLUBHOUSE
Zajímá vás copak to je ten Clubhouse? Jedná se o novou audioplatformu, prozatím jen pro majitele iphone. Dostanete pozvánku přes SMS od známého a po přihlášení už můžete zdarma konverzovat s kýmkoli po celé ČR a celém světě. Nebo jen naslouchat zajímavým přednáškám a povídání s lidmi, ke kterým byste se v dnešní covid době neměli šanci dostat. Jako právě my jsme měli tu možnost probírat svatební menu se světovým šéfkuchařem Tomášem Regerem
na pravidelné „roomce“ Svatby s příběhem.

 

Text: Svatební koordinátorka Blanka Červenáková, www.svatbyspříběhem.cz
Foto: Filip Matuška

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz