Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Východní Morava nabízí velké setkání Mikulášů, operu i bůček

Východní Morava nabízí velké setkání Mikulášů, operu i bůček

2. 12. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Mikulášské akce- ale nejen ty nabídne první prosincový víkend na Východní Moravě. Nabídka je opět velmi bohatá.

Na Vánoční koncert Orchestru Václava Hybše s držitelkou ceny Thálie Pavlou Břínkovou a dalšími hosty zve v úterý 4. prosince Dům kultury v Kroměříži. Začne v 19 hodin.

Ve Zlíně pořádají ve středu 5. prosince Nebeské náměstí, což bude velké setkání Mikulášů, čertů a andělů. „Návštěvníci se můžou těšit třeba na zpěvačku Alžbětu Kolečkářovou, světelnou show, bubnování, divadlo, malování na obličeje nebo třeba poníky,“ prozradila za organizátory Martina Lerlová. Program potrvá od 16 do 18 hodin, jeho součástí bude i fotoateliér, pro děti chystají organizátoři dárky, nealkoholické nápoje budou pro účastníky zdarma.
Ve stejný den se v sálku hudebního oddělení Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně uskuteční od 17 hodin přednáška Tomáše Borovského na téma Hostiny ve středověkých hradech. Věnovat se bude potravinám a nápojům, které se ocitaly na slavnostních tabulích, frekvencím hostin, místům, kde se konaly a také formám hodování. Vstupné stojí 30 korun, snížené 20 korun.

Luhačovice ožijí v pátek 7. prosince od 9 do 17 hodin Vánočním řemeslným jarmarkem, navštívit jej bude možné na náměstí 28. října. „S přicházející zimou ukazují  Luhačovice zcela jinou tvář. Tvář plnou klidu a poezie.  Čas adventu je naplněn řadou překrásných setkání, počínaje společným rozsvícením vánočního stromu, koledami, mikulášskou nadílkou a také Ježíškovou poštou. Vánočním trh s punčem, medovinou od pátečního rána provoní celé město a jistě každého svátečně naladí,“ nepochybuje Petra Hověžáková, referentka místního informačního centra.

Kroměřížské Kino Nadsklepí nabídne v pátek od 16:45 přímý přenos z milánské La Scaly, operu Lohegrin z pera Richarda Wagnera. „Lohengrin je příběh labutího prince, rytíře Grálu, který přichází ochránit čest něžné Elsy z Brabantu před nedůstojným nařčením z bratrovraždy,“ doplnil Jiří Králík, ředitel pořádajícího Domu kultury.

Masarykovo náměstí v Bystřici pod Hostýnem bude ve stejný den dějištěm Rozsvěcení vánočního stromu. Všechny děti se mohou těšit na příjezd svaté družiny. Mikuláš s andělíčky a čerty přijede na bystřické náměstí na kouzelných saních tažených čertovským spřežením. Program odstartuje v 17 hodin.

V sobotu 8. prosince navštíví Activitypark Hotel Všemina Mikulášská družina, program začne ve 14 hodin. „Pro děti budou připraveny nesnadné úkoly. Po jejich splnění se setkají s Mikulášem, čerty i andělem, kteří je obdarují balíčkem plným dobrot. Po nadílce se roztančí celá restaurace Valaška při dětské diskotéce,“ řekla za organizátory Magdalena Murková.

Kdo má rád uzený bůček, měl by se v sobotu vydat do Lužné na Vsetínsku. V místním kulturním domě se bude vybírat ten nejlepší. Pořadatelé žádají účastníky, aby se co nejdříve zaregistrovali na telefonním čísle 604 37 00 36. Vzorky bůčků o váze 20 dkg budou vybírány půl hodiny před začátkem soutěže, tj. v 15.30 hod. Hodnotit je bude tříčlenná nezávislá porota. Soutěž je otevřena pro širokou veřejnost z blízka či daleka. Pro první tři výherce připravila obec Lužná hodnotné ceny. Během hodnocení vystoupí dětský folklórní soubor z Lužné. Po skončení soutěže se uskuteční koncert písničkáře Goši s novou kapelou Gosha Band.

V luhačovické Elektře si bude možné vyslechnout v sobotu Vánoční koncert dětem. Na slavnostním večeru vystoupí Jan Budař a jeho Eliščin Band, Jitka Zelenková, Katarína Knechtová, Pavel Vítek, Renata Drössler a další hosté. Koncert začne v 19 hodin.

Art galerie Zlín zve až do 18. prosince na autorskou výstavu Jaroslavy Goršicové a Boženy Uhrové. „Obrazy Jaroslavy Goršicové jsou plné fantazie. Ráda maluje květiny, plody, ptáky, motýly ale také zátiší a krajiny. Občas se v jejich obrazech objeví silueta ženy a náznak figury. Božena Uhrová své výtvarné kompozice maluje technikou akrylem, olejem a někdy tyto techniky kombinuje. Maluje také na sklo a hedvábí. Má za sebou desítky výstav,“ prozradil galerista Luděk Pavézka.

Nabídku další akci naleznete na www.vychodni-morava.cz a v menu AKCE na www.StamgastaGurman.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz