15. 04. 2021 - HUMPOLEC - Tři zlaté a jednu stříbrnou medaili získala piva z produkce Rodinného pivovaru Bernard na prestižní mezinárodní degustační soutěži The Concours International de Lyon ve Francii.
Hned dvěma zlatými medailemi v kategoriích Schwarzbier a Dark/Dunkel porotci ocenili Černý ležák. „V soutěžích je to naše nejúspěšnější pivo, má už bezmála devadesát ocenění z celého světa, z toho 37 zlatých medailí a prvních míst. Přikládáme to jeho výrazné chuťové odlišnosti, která se líbí jak zákazníkům, tak odborníkům. Je to prostě jiné tmavé pivo,“ říká k úspěšnosti nápoje vrchní sládek Josef Vávra. Černý ležák v humpoleckém pivovaru vaří ze čtyř druhů sladů a do piva přidávají jemné kvasnice, díky nimž pivo sekundárně dokváší přímo v lahvi.
Další zlatou medaili získal pivovar za nealkoholické pivo Bernard s čistou hlavou v kategorii Non-Alcoholic Beer. „Chuťově je téměř k nerozeznání od piva alkoholického. Příjemně hořkou chuť piva, výraznou chmelovou vůni a bohatou pěnu získává díky výrobnímu postupu,“ vysvětluje Josef Vávra.
Stříbrná medaile v Lyonu v kategorii Red and Amber Lager čekala na Jantarový ležák. Ideální volba pro milovníky řezaného piva. „Pro toto pivo je charakteristická příjemná hořkost v harmonii s jemnou karamelovou vůní a plnou chutí. I toto pivo při stáčení obohacujeme jemnými kvasnicemi a to pak podruhé dokváší přímo v lahvi,“ dodává k dalšímu úspěšnému pivu vrchní sládek Josef Vávra.
Porotci mezinárodní soutěže The Concours International de Lyon ochutnávají a hodnotí více než 7 500 piv, lihovin a vín z celého světa. Piva se hodnotila v 60 kategoriích.
Zdroj: Rodinný pivovar Bernard
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.