Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vaření se známými osobnostmi v Miele Experience Center

Vaření se známými osobnostmi v Miele Experience Center

29. 04. 2021 - ČR - Online seriál o vaření se Zdeňkem Pohlreichem pokračuje novým receptem, při jehož přípravě zdatně asistovala půvabná dáma – modelka, moderátorka a herečka Iva Kubelková.

Pokud máte chuť na něco jarně odlehčeného, pak si jistě na následujících pokrmech opravdu pochutnáte. Zdeněk Pohlreich a Iva Kubelková připravují polentovou placku s jarním salátem a burratou a bezmléčnou panna cottu

Suroviny seženete v běžných obchodech nebo u svých oblíbených farmářů a postup vám také žádné vrásky na čele neudělá. Tak se pojďme do našeho menu bez obav pustit.

Recepty:

· Polentová placka s jarním salátem a burratou

(hlavní chod, 4 porce)

Ingredience:

Polenta

180 ml mléka

180 ml smetany na vaření

1 snítka rozmarýnu

1 snítka tymiánu

1 stroužek česneku

100 g instantní polenty

30 g parmazánu

2 lžíce olivového oleje

sůl a čerstvě mletý pepř

Salát

100 g zelených fazolek

4 ředkvičky

100 g hrášku

3 lžíce olivového oleje

1 ½ lžíce bílého vinného octa

2 burraty (á 160 g)

1 lžíce extra panenského olivového oleje

10 lístků máty

sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Mléko a smetanu vlijte do rendlíku, přidejte rozmarýn, tymián a oloupaný česnek a zahřívejte až k varu. Vyjměte bylinky a česnek a vsypte polentu. Míchejte, dokud kaše nezhoustne, aby nevznikly hrudky. Osolte a opepřete a vařte za stálého míchání do zhoustnutí, zhruba 5 minut dle druhu polenty. Přidejte strouhaný parmazán a promíchejte. Hlubší plech vyložte potravinářskou fólií a rozetřete na ni rovnoměrně polentovou kaši, aby zchladla. Ztuhne a půjde snadno vyklopit. Plech uložte na 1 hodinu do lednice. V pánvi rozehřejte olej, polentu vyjměte, rozkrojte na čtvrtky a opečte ji z každé strany asi 1 minutu. Fazole krátce povařte ve vroucí osolené vodě a zchlaďte je.

2. Na salát očistěte ředkvičky, rozpulte je a každou půlku rozkrájejte na čtvrtiny. Promíchejte s hráškem a fazolemi. Olej prošlehejte s octem, osolte, opepřete a přelijte přes zeleninu. Opečenou polentu podávejte se salátem a polovinou burraty zakápnuté olejem a posypané čerstvě drceným pepřem a lístky máty.

· Bezmléčná panna cotta (dezert, 4 porce)

Ingredience:

600 ml sójového mléka

3 lžíce medu

1 vanilka

2 cm citronové trávy

špetka soli

5 plátků želatiny

1 mango, nakrájené na kostičky

2 lžíce limetové šťávy

1 lžička vody

mistička malin

Postup:

1. Do mléka vmíchejte med, vyškrábejte semínka z 1/2 vanilky (zbylé vyškrábejte do misky), přidejte i tobolku, citronovou trávu a sůl a zahřívejte až k varu. Povařte 1 minutu, odstavte a nechte pár minut chladnout. Želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat, trvá to zhruba 5 minut. Vymačkejte z ní přebytečnou vodu,

vmíchejte do svařeného mléka, rozlijte do čtyř skleniček a uložte do druhého dne do lednice. Mango promíchejte s 1 lžící limetové šťávy, vodou a zbylými vanilkovými semínky. V druhé míse promíchejte zbylou limetovou šťávu s malinami.

2. Mističky ponořte do teplé vody a opatrně vyklepněte panna cottu na talíř. Kolem rozdělte mango a maliny, nebo ovoce nasypte na panna cottu a podávejte ji ve sklenicích.

 

Zdroj: KPA ONE s.r.o.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz