12. 05. 2021 - BRNO - Letošní sezonu na brněnské Riviéře si užijí nejen milovníci vodních radovánek, ale také gurmáni. O občerstvení návštěvníků největšího brněnského koupaliště se totiž nově postarají Lidi z Baru, gastronomická skupina, která stojí za brněnskými legendárními podniky Bar, který neexistuje, 4pokoje či Super Panda Circus.
Lidi z Baru tady budou v letní sezoně provozovat všech pět kamenných občerstvovacích stanovišť, každé z nich přitom vynikne odlišným konceptem nabídky a atmosféry. Návštěvníci Riviéry si díky tomu svého favorita vyberou z pestré nabídky desítek nápojů a pokrmů, od několika variací burrita po domácí malinovo-mandlovou limonádu.
„Naším gastronomickým plánem je sice zachovat starý dobrý koupališťový charakter sortimentu, zároveň jej ale také pozvednout na další level a obohatit jej o novinky, trendy a špetku naší pověstné kreativity,“ prozrazuje Daniel Enenkl, který v Lidech z Baru zodpovídá za speciální gastronomické projekty.
Třeba v patře hlavní budovy koupaliště vznikne kavárna s atmosférou Středomoří a chill out klidovou zónou. V prosluněném dni se tam osvěžíte kávou frappé nebo prvotřídní zmrzlinou. Bufet v přízemí se zase změní na pizzerii. Zapomeňte ale na mražené polotovary – na Riviéře si zasloužíte právě upečenou pizzu z domácího těsta a čerstvých surovin. „Hostům nabídneme mnoho druhů čerstvých pizz včetně možnosti nechat si sestavit svou vlastní. Díky přípravě ve výkonné průjezdové peci na ni budou čekat jen několik minut,“ dodává Daniel Enenkl.
Občerstvíte se třeba také v grill baru s výběrem z několika druhů burgerů nebo u tiki baru. Tomu budou vládnout žoviální barmani v pestrobarevných košilích, kteří vám připraví koktejly z exotického ovoce a třtinového rumu inspirované starými příběhy a mýty kultur daleké Oceánie.
Zvláště rodiny s dětmi ocení stánek u brouzdaliště s rozšířeným dětským sortimentem – palačinkami crêpes s čerstvým ovocem, milkshaky, popcornem či cukrovou vatou.
Kromě toho budou Lidi z Baru v areálu Riviéry pořádat jednorázové gastronomické eventy s pozvanými hosty, jejichž tematický rozptyl bude široký, a to včetně živé hudební produkce.
Zdroj: Michael Lapčík
lidizbaru.cz
Foto: Michaela Dobiášová
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.