Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vydejte se i letos do vinohradů Uherskohradišťska

Vydejte se i letos do vinohradů Uherskohradišťska

17. 06. 2021 - UH. HRADIŠTĚ - Namazat pod koleny, nafoukat kola, naleštit koštovku! V sobotu 10. 7. se na Masarykově náměstí opět potkají na kole, koloběžkách i pěšky příznivci zdravého pohybu a dobrého vína, v rámci tradiční a vyhledávané akce Na kole vinohrady Uherskohradišťska.

Ke Slovácku neodmyslitelně patří víno a nejinak je tomu v jeho srdci – Uherském Hradišti a blízkém okolí. V rámci již 16. ročníku této oblíbené akce budou pro cyklisty připraveny a pečlivě značeny čtyři cyklotrasy a jedna pěší. Povedou vás jimi zkušení traséři, a tak nemusíte mít obavu, že byste špatně odbočili nebo se někde ztratili. K dispozici bude také mobilní aplikace a brožura s mapou. Některé trasy jsou rovinnější, jiné strmější. Každý má možnost vybrat si dle svých sil a odhodlání. Nebo podle vinařství, která chce navštívit.

„Děláme vše pro to, aby se postupně podařilo restartovat společenský a kulturní život v Uherském Hradišti i na celém Slovácku. Zájem veřejnosti je přitom velmi povzbuzující a přízně si vážíme. Podařilo se také navýšit počet vinařských zastávek, a proto všechny srdečně zveme, aby přišli naše vinaře podpořit. Vždyť ani pro ně nebyl uplynulý rok zdaleka jednoduchý“ zve na akci Ing. Stanislav Blaha, starosta Uherského Hradiště a předseda správní rady Regionu Slovácko.

Nejpohodlnější je registrovat se předem na webu Slovácka (www.slovacko.cz/nakolevinohrady). Tam také pořídíte cyklistické triko s motivy Na kole vinohrady a Slováckého léta - letošního spolupořadatele. Pokud se rozhodnete až na poslední chvíli, nevadí. Registrace budou probíhat i v den samotné akce, a to od 8.30 do 9.30 hodin na Masarykově náměstí. Pak už za symbolického výstřelu vyrazí do terénu první skupina, následovaná těmi dalšími, aby nejpozději v 10 hodin byli již všichni na svých trasách. Startovné 150,- Kč je možné uhradit při registraci na webu i na místě. Stylové cyklistické tričko pořídíte v předprodeji za 300,- Kč, na místě vás vyjde na 450,- Kč.

„Plánovaný návrat všech účastníků je mezi 16. a 17. hodinou, opět na Masarykovo náměstí. Pak už vás čeká jen pohodička v podobě koncertu Vencas group a ochutnávky vín z malého vinného trhu v režii spolku Vinaři od Hradiště,“ prozradila k akci Hana Patková, vedoucí MIC Uherské Hradiště a hlavní organizátorka akce.

Den můžete příjemně zakončit při koncertě CM Harafica a posezením u cimbálu na Kolejním nádvoří (Masarykovo náměstí 21). Vstupné na večerní program je 250,- v předprodeji, 350,- na místě.

Registrace, podrobnosti k trasám, kontakty a další potřebné informace najdete na www.slovacko.cz/nakolevinohrady.

 

Zdroj: Region Slovácko, sdružení pro rozvoj cestovního ruchu

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz